Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul Rompetrol. Procurorii cer “doar” 20 de ani de închisoare pentru Dinu Patriciu

Dosarul Rompetrol. Procurorii cer “doar” 20 de ani de închisoare pentru Dinu Patriciu

scris de M.A.
5 afisari

Procurorii au cerut Tribunalului Bucureşti condamnarea omului de afaceri Dinu Patriciu la 20 de ani de închisoare, în dosarul Rompetrol.

Dosarul Rompetrol. Procurorii cer "doar" 20 de ani de închisoare pentru Dinu Patriciu

Dosarul Rompetrol. Procurorii cer "doar" 20 de ani de închisoare pentru Dinu Patriciu

Procurorul de şedinţă a cerut judecătorilor ca, la individualizarea pedepselor celor trimişi în judecată în dosarul Rompetrol, să se ţină cont de gravitatea acuzaţiilor şi să acorde o pedeapsă orientată către maximul prevăzut de lege în cazul lui Dinu Patriciu. Procesul continuă cu pledoariile avocaţilor, după care vor lua cuvântul inculpaţii, iar instanţa poate rămâne în pronunţare în acest dosar.

Dinu Patriciu este acuzat în şapte infracţiuni economice, printre care delapidare, spălare de bani şi manipularea pieţei de capital. Pentru aceste infracţiuni, legea prevede o pedeapsă între 10 şi 20 de ani, iar procurorii au cerut pedeapsa maximă.

Procurorii mai cer şi sechestru pe 9 milioane de euro din averea lui Dinu Patriciu şi a altui inculpat din dosarul Rompetrol pentru recuperarea unui prejudiciu cauzat de spălare de bani. De altfel, cuantumul total al prejudiciului din dosar este estimat de către procurori la 85.000.000 de euro. Lui Dinu Patriciu i se impută şi încercarea de a zădărnici urmărirea penală şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Avocatul lui Dinu Patriciu, Gheorghe Dragomir, susţine că procurorii nu au reuşit să aducă probe convingătoare în sprijinul acuzaţiilor aduse. „Nu au adus niciun fel de argumente pentru susţinerea acuzaţiilor. De exemplu, este acuzat de constituirea unui grup organizat. Pentru această infracţiune, legea prevede un anumit număr de persoane, însă în judecată a fost trimis doar Dan Costache Patriciu. Iată cum pică o acuzaţie. Şi celelalte infracţiuni vor fi greu de susţinut prin actele dosarului”, a declarat Dragomir pentru România TV.

La 8 septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea a şapte infracţiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare, dezvăluire de informaţii privilegiate, spălare de bani şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat. Împreună cu Patriciu au fost trimişi în judecată Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Anghelache.

9 comentarii

urbos 18-07-2012 - 17:19

Dupa cat de dobitoc a fost, Patriciu chiar ar trebui sa-si traga un glont in gat. S-a speriat ca ultimul gunoi de Basescu si acu il linge in cur, atat e de prost, in loc sa angajeze un lunetist, ii face bashitului propaganda in propriul ziar. Prostii ca el merita sa fie striviti de Bashina.

camelia 18-07-2012 - 18:37

20 de ani e putin. Ar trebui sa primeasca inchisoare pe viata, si toata averea lui si acelorlalti care au venit incontact cu el si la care Patriciu a ascuns miliarde de euro, sa fie confiscati si returnati la popor, iar companiile vindute pe nimic Austriei, sa fie si ele confiscate si redate poporului roman.

Dorin C. 18-07-2012 - 18:50

Nu-ti mai fa iluzii. Asemenea om n-are cum sa faca puscarie din moment ce propria lui gasca administreaza tara din toate punctele de vedere.

BULA 18-07-2012 - 19:01

Propun sa i se dea pedeapsa maxima si din partea mea inca un supliment de zece ani. Astia care au furat din economia nationala asa merita.

Morkova Vesela 19-07-2012 - 00:01

Asta-i impinge de la spate pe Antonescu si Ponta sa faca ce fac. Dar o dau in bara toti 3.

Morkova Vesela 19-07-2012 - 00:03

ASTA E MORSA COMPETENTA!

jan dinu 19-07-2012 - 00:09

Finalul judecatii – ca verdict – se da pe 2 august ac.
Este o disperare extrema ca Basescu s-a piarda !
Altfel merge la eshafod shi Voiculescu !
Daca vine -CRINA – le dau amnistie !
Batalia e dusa acum la extrem cu toate fortele !
JD-USA

Morkova Vesela 19-07-2012 - 00:15

Doamne ajuta sa plesneasca fierea in ei de dusmani ai tarii, democratiei, si poporului!

Morkova Vesela 19-07-2012 - 00:08

INVITATIE LA OPLIMPIADA ANTICORUPTIE 2012

Domnii Vantu, Nastase, Ponta, Antonescu, Patriciu, Voicu sunt invitati de onoare la aceasta olimpiada 2012 care va avea loc la Targoviste pe 30 Iulie.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult