Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul Transferurilor. Decizie CAB – Jean Pǎdureanu rǎmȃne ȋn ȋnchisoare

Dosarul Transferurilor. Decizie CAB – Jean Pǎdureanu rǎmȃne ȋn ȋnchisoare

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Curtea de Apel București (CAB) i-a respins definitiv lui Jean Pǎdureanu cererea de ȋntrerupere a executǎrii pedepsei din dosarul Transferurilor.

Dosarul Transferurilor. Decizie CAB - Jean Pǎdureanu rǎmȃne ȋn ȋnchisoare (foto:citynews.ro)

Dosarul Transferurilor. Decizie CAB – Jean Pǎdureanu rǎmȃne ȋn ȋnchisoare (foto:citynews.ro)

Fostul preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa a fost condamnat definitiv, în 4 martie, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul privind transferul unor jucători. Executarea pedepsei a început în ziua în care a fost condamnat şi expiră la 3 iulie 2017, Jean Pădureanu fiind încarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava.

În 12 iunie, Tribunalul Ilfov a respins cererea lui Jean Pădureanu de întrerupere, din motive medicale, a executării pedepsei. Instanţa a dispus, după ce a analizat expertiza medicală efectuată de Institutul Naţional de Medicină Legală, că nu este necesară întreruperea executării pedepsei lui Jean Pădureanu, întrucât bolile de care acesta suferă pot fi supravegheate şi tratate şi în reţeaua penitenciară. Decizia Tribunalului Ilfov a fost contestată de Jean Pădureanu în 18 august, la Curtea de Apel Bucureşti.

Ȋn 23 septembrie, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că a primit o cerere de graţiere a pedepsei lui Jean Pădureanu, care este în curs de soluţionare, precizând că probabil în 1-2 săptămâni va fi dat un răspuns. Alături de Jean Pădureanu, au fost condamnaţi, în dosarul Transferurilor, George Copos, la trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, la trei ani şi şase luni, Cristian Borcea şi Ioan Becali, la câte şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Popescu, la trei ani, o lună şi zece zile, Gheorghe Nețoiu, la trei ani şi patru luni de închisoare, toţi fiind încarceraţi din 4 martie, conform mediafax.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult