Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dosarul Voiculescu-ICA, de la ÎCCJ, la Tribunalul Bucureşti

Dosarul Voiculescu-ICA, de la ÎCCJ, la Tribunalul Bucureşti

scris de M.A.
1 afisari

Dosarul Voiculescu-ICA a fost trimis de ÎCCJ la Tribunalul Bucureşti. Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi-a declinat vineri competenţa.

Dosarul Voiculescu-ICA de la ICCJ la Tribunalul Bucuresti

Dosarul Voiculescu-ICA de la ICCJ la Tribunalul Bucuresti

Este vorba despre dosarul privind Institutul de Cercetări Alimentare (ICA) în care procurorii l-au trimis în judecată, printre alţii, pe fostul senator Dan Voiculescu. Judecătorii ÎCCJ au luat act, vineri, de faptul că Dan Voiculescu şi-a dat demisia din Senat, pe data de 25 iunie, prin urmare nu mai este de competenţa ÎCCJ să judece acest caz.

Dan Voiculescu a fost audiat în acest dosar pe 8 decembrie 2010 şi a declarat că dosarul privind Institutul de Cercetări Alimentare (ICA) este „fabricat de procurori, la comandă politică”, acuzându-l pe preşedintele Traian Băsescu că a dorit, în acest fel, să controleze trustul Intact. Dan Voiculescu a afirmat, în faţa judecătorilor Instanţei supreme că, în urma discuţiilor cu celelalte părţi din dosar, a tras concluzia că procurorii doreau să ajungă la el cu orice preţ, transmite Agerpres.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC „Bioprod” SA Bucureşti. Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni fiind săvârşite în formă continuată.

10 comentarii

robocop 29-06-2012 - 14:33

Dosarul acesta este o facatura basista. Voiculescu este nevinovat.

dexter 29-06-2012 - 14:55

justitie basisto-fascista. voiculescu insa nu poate fi doborat cu astfel de fonfleuri

voda 29-06-2012 - 15:02

Poate sa ne mute oriunde dosarul lui Voiculescu, oricum este nevinovat.

Montag 29-06-2012 - 16:03

Avand in vedere ce s-a intamplat cu Nastase, chiar este un dosar politic!

aniela 29-06-2012 - 16:28

Voiculescu nu se va lasa, are dreptate si romanii il sustin!!!

Goriot 29-06-2012 - 17:39

dosarul ICA e facatura de la o –posta!

Pribeagul 29-06-2012 - 18:35

Curat facatura!

„Mult aşteptata expertiză din dosarul ICA – Voiculescu a ajuns în faţa judecătorilor de la instanţa supremă, după 12 termene. Concluzia specialiştilor este fermă: în octombrie 2003, „valoarea istorică de piaţă” a activelor ICA era de 3.590.000 de dolari.

Valoarea istorică reprezintă suma estimată pentru care imobilele deţinute de ICA SA ar putea fi schimbate, la momentul privatizării, „între un cumpărător hotărât şi un vânzător hotărât”.

În ciuda acestui fapt, Grivco SA – firmă din portofoliul lui Dan Voiculescu -a plătit pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni al societăţii ICA şi implicit al patrimoniului imobiliar, suma de 104.730 de euro.”

Scoate banii Voiculescule si candideaza la presedintie!

Montag 29-06-2012 - 19:02

In dosarul asta , expertiza i-a fost favorabila lui Voiculescu.

flota 30-06-2012 - 01:04

Despre anarhie si abuz de putere trebuie intrebat in exclusivitate turnatorul de serviciu de la Palatul Cotroceni.

voda 30-06-2012 - 01:06

Am o aversiune puternica fata de un personaj malefic pe nume Basescu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult