Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Dr. Bogdan Marinescu pus sub urmărire penală

Dr. Bogdan Marinescu pus sub urmărire penală

scris de Ziua Veche
17 afisari

.Procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de fostul manager al Spitalului “Panait Sârbu”, Bogdan Marinescu, pentru neglijenţă în serviciu şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, în dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti.

Anchetatorii au stabilit că Bogdan Marinescu, în calitate de manager al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu”, nu a efectuat demersuri pentru înfiinţarea în cadrul unităţii spitaliceşti a Serviciului Intern de Prevenire şi Protecţie (conform prevederilor Legii 319/2006), notează Mediafax. “Acest serviciu ar fi trebuit să aibă în competentă inclusiv analizarea alegerii, cumpărării, întreţinerii şi utilizării echipamentelor de muncă, a echipamentelor de protecţie colectivă şi individuală şi care ar fi putut identifica pericolele şi riscurile de natură electrică, aspect care a avut un rol favorizant în producerea incendiului din data de 16.08.2010”, spun procurorii. În urma incendiului din 16 august de la Maternitatea Giuleşti au murit ăase bebeluşi, alţi cinci, iar cinci au fost internaţi la Spitalul “Grigore Alexandrescu” cu răni grave. După mai multe săptămâni de tratament, toţi cei cinci bebeluşi au fost externaţi din spital, în stare bună.

În dosarul deschis în urma evenimentului, procurorii Parchetului instanţei supreme au început urmărirea penală faţă de asistenta Florentina Cîrstea, care era responsabilă cu supravegherea bebeluşilor în după-amiaza zilei de 16 august, precum şi faţă de şeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, şi Adrian Ioan Toma, şeful Secţiei Neonatologie de la Maternitatea Giuleşti, acuzat de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave. Florentina Cîrstea a fost arestată în 24 august.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult