Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, fără imunitate

Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, fără imunitate

scris de A.A.
2 afisari

Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu au rămas fără imunitate. Senatul a aprobat începerea urmării penale. Din numărul total de 168 de senatori, au votat 135, s-au înregistrat 72 de voturi „pentru” şi 62 de voturi „împotrivă”, un vot fiind anulat.

Ecaterina Andronescu, fără imunitate.

Ecaterina Andronescu, fără imunitate.

Senatul a admis astfel solicitarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ, în favoarea formulării cererii de începere a urmăririi penale, pe numele Ecaterinei Andronescu, pentru perioada în care a fost ministru.

Ecaterina Andronescu a ţinut să mulţumească senatorilor pentru votul dat.

”Mă voi bate pentru a-mi dovedi nevinovăţia în justiţie, şi vă rog să nu vă pierdeţi încrederea în onestitatea mea, merită să mă bat, pentru că e singura mea avere”, a spus senatorul PSD.

Senatul a admis solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind urmărirea penală a senatorului Şerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003. S-au înregistrat 77 de voturi „pentru” şi 51 „împotrivă”, un vot fiind anulat.

Proiectul de hotărâre privind cererea de urmărire penală propus plenului de Comisia juridică a fost adoptat cu 77 voturi ”pentru”, 51 voturi ”împotrivă”, un vot fiind anulat.

Votul a fost secret cu bile.

Mihăilescu este acuzat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult