Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Elena Udrea, audiată la DNA în dosarul corupţiei din Portul Constanţa

Elena Udrea, audiată la DNA în dosarul corupţiei din Portul Constanţa

scris de D.S.S.
3 afisari

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului,  a declarat că a fost audiată joi, la DNA, ca martor în dosarul corupţiei din Portul Constanţa, precizând că a fost citată la solicitarea avocaţilor senatorului Mircea Banias.

Elena Udrea„Am dat o declaraţie de martor în acest dosar, pentru că cei de-acolo, vorbind, ba pomeneau un nume, ba pe altul. Am dat o declaraţie scurtă, nu mi-a cerut nimeni niciodată nimic„, a declarat ministrul Elena Udrea la Realitatea TV.

Ea a precizat că a fost chemată „la cererea avocatului domnului Banias”.

Întrebată când anume a fost audiată de procurorii anticorupţie, Udrea a răspuns: „Astăzi (joi, n.r.) am fost la DNA. V-am surprins, uitaţi, n-aţi ştiut!”.

Udrea a precizat că toţi miniştrii care au fost chemaţi pentru a fi audiaţi în acest dosar au fost citaţi „pentru că avocaţii apărării au cerut să fie întrebaţi dacă s-a făcut vreo intervenţie, numiri în funcţie sau altceva din partea senatorului Banias sau a celuilalt coleg”.

„(Am dat, n.r.) O declaraţie prin care să confirm că domnul Banias niciodată nu a venit la mine să-mi spună să pun pe cineva în funcţie. Nici nu era ministerul meu, era ministerul Transporturilor, era exclus, deci categoric nu era vorba de mine. Oamenii la telefon vorbesc multe”, a mai spus ministrul Elena Udrea.

Oficialul democrat-liberal a refuzat să opineze dacă senatorul Mircea Banias şi fostul secretar general din MAI Laurenţiu Mironescu sunt vinovaţi de acuzaţiile care le sunt aduse. Totuşi, ministrul a răspuns că cei doi sunt vinovaţi pentru că „folosesc numele colegilor (care sunt, n.r.) în funcţii publice şi pe urmă se creează o impresie care chiar nu foloseşte nimănui: nici lor, nici partidului”.

„A fost dorinţa avocaţilor, tocmai ca să confirme persoanele respective că n-a fost o discuţie şi nu s-a făcut nimic. Eu sunt avocat şi înţeleg”, a conchis Elena Udrea.

Numele ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului (PDL), Elena Udrea, apare într-o interceptare a convorbirilor telefonice dintre Laurenţiu Mironescu şi Aurelian Pilcă, inculpaţi în dosarul corupţiei din Portul Constanţa, pe tema sprijinului financiar pentru ca Laurenţiu Mironescu să câştige alegeri în PDL şi a intervenţiilor pentru ca Pilcă să fie numit şef în port sau a eforturilor de a intra în anturajul ministrului Transporturilor, Anca Boagiu.

Potrivit acestor interceptări, în 3 iunie 2010, în calitate de preşedinte al PDL Constanţa, Laurenţiu Mironescu i-a cerut lui Aurelian Cătălin Pilcă 80 milioane de lei vechi pentru câştigarea alegerilor interne la nivelul organizaţiei, iar Pilcă i-a promis că îi va da suma de bani cerută, susţin anchetatorii.

Mironescu îi spune lui Pilcă, într-o convorbire telefonică, faptul că o persoană, pe care nu o indică, a vrut să amâne alegerile pentru filiala locală a PDL. Laurenţiu Mironescu îi spune că cel care a vrut să amâne alegerile a mers pe intimidare şi s-a folosit de numele „lui madam Udrea”, apoi îi precizează că a verificat pe la Bucureşti şi că „aia nu are nicio calitate faţă de noi”.

În schimbul sumei de bani plătite de Pilcă Aurelian-Cătălin, Mironescu Laurenţiu a promis să îşi folosească influenţa politică pentru ca acesta să fie numit ca director în cadrul Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime Constanţa SA, urmând ca acesta să lase locul unei persoane alese de Pilcă şi de ceilalţi membri ai grupului infracţional„, potrivit anchetatorlor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult