Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Elena Udrea, audiată timp de 2 ore de procurorii DNA

Elena Udrea, audiată timp de 2 ore de procurorii DNA

scris de A.P.
2 afisari

Elena Udrea a mers la sediul DNA, unde fost audiată timp de două ore. Lidera PMP a fost citată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul din 2011 al primarului din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Elena Udrea a mers la sediul DNA.

Elena Udrea a mers la sediul DNA.

Gheorghe Ștefan este acuzat că, din 2009, folosindu-se de interpuşi, a administrat o firmă care a primit contracte finanţate din bani publici în comune din Neamţ care se bucurau de finanţare din partea bugetului de stat conform HG 577/1997, privind Programul pentru pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apă a satelor, conectarea satelor la reţeaua de electrificare şi la reţelele telefonice.

Udrea a precizat că, la audieri, a explicat cum funcţiona acest program, gestionat de fostul Minister al Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) condus de ea în perioada decembrie 2009 – februarie 2012.

Elena Udrea a arătat că la Ministerul Dezvoltării „era întotdeauna coadă de primari” care solicitau fonduri. „Toate solicitările, de la orice primar sau președinte de Consiliu Județean, urmau procedura legală. Cei din teritoriu trimiteau solicitări pentru alocări de fonduri din județele lor, iar ministerul, din bugetul pe care îl avea – aveam cam de 20 de ori mai puțini bani decât ne cereau cei din teritoriu, așeza în așa fel încât să acorde cel puțin minimul necesar”, a spus ea.

Numele lui Gheorghe Ștefan apare, însă, și în dosarul licențelor Microsoft, ca și cel al lui Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea. Nu se face însă nicio legătură în acest dosar între Elena Udrea și licențele Microsoft.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult