Elena Udrea, din nou la DNA

scris de A.B.
11 afisari

Elena Udrea s-a prezentat luni la Direcția Națională Anticorupție (DNA) în dosarul legat de creditul BRD.

elena udrea la dnaElena Udrea a reiterat că are bunurile sechestrate și a adăugat că, în cazul în care nu plătește cauțiunea stabilită săptămâna trecută de procurori, s-ar putea cere un nou aviz de la Parlament.

Ea a spus că nu vrea să vorbească mai mult din respect față de suferința celor care au avut pe cineva în Clubul Colectiv și a celor care au trecut prin clipele de groază din acea noapte.

„Sunt sigură că dacă vor fi controlate multe astfel de locații din toată țara vor fi găsite în aceeași situație. Da, este un soi de lasă că merge și așa, care uitați că duce la tragedii precum cele de vineri. O lipsă de respect față de reguli și față de lege atât a celor care erau proprietarii și aveau obligații față de cei pe care îi primeau în locația lor, cât și a autorităților care nu au respectat legea”, a afirmat Udrea la intrarea în sediul DNA.

Fostul ministru Elena Udrea anunțase, vineri seara, după ce fusese audiată de procurorii DNA, că i s-a înmânat o citație pentru un alt dosar și preciza că se consideră o persoană persecutată. Ea informa că va face sesizări tuturor ambasadelor din România și tuturor instituțiilor internaționale care se ocupă de drepturile omului.

Potrivit acesteia, citația i-a fost înmânată de către același procuror, iar acuzațiile sunt legate de fapte pentru care a fost arestată preventiv prima dată, respectiv de modul în care s-a obținut un credit de la BRD.

„Înțeleg că acuzația ar fi de complicitate la abuz în serviciu. Bun, nu contează. Contează că pe bandă rulantă apar dosare despre Elena Udrea. Cred că DNA se ocupă de Elena Udrea și, din când în când, ca să mai arate că există și altă activitate, mai apare câte un personaj pe aici. (…) Faptul că banca respectivă dădea un tip de credite și că eu probabil că l-am solicitat…”, spunea Udrea.

Procurorii DNA au dispus vineri măsura controlului judiciar pe cauțiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviințat începerea urmăririi penale și reținerea acesteia, nu însă și arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult