Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE. Elena Udrea, în arest la domiciliu. Ce a declarat la ieşirea din penitenciar

UPDATE. Elena Udrea, în arest la domiciliu. Ce a declarat la ieşirea din penitenciar

scris de B.C.R
14 afisari

Elena Udrea a părăsit, joi, penitenciarul Târgșor, în jurul orei 14:00, spunând că faptul că iese azi din arest, având în vedere” la felul” cum a intrat , inseamnă că justiția mai are o șansă.

elena udrea la iesirea din penitenciarElena Udrea a spus că se simte bucuroasă și că probabil a trebuit să treacă printr-o experiență din aceasta ca să înțeleagă cum stau lucrurile.

„A fost destinul meu să trec print-o experință din asta. Multe lucruri nu am știut și le-am tratat superficial. Astazi sunt 10.000 de oameni care își pun speranța că, ieșind de aici, o să fac ceva și pentru ei”, a explicat Udrea.

De asemenea Undrea a mai vorbit și despre justiția din ziua de azi, „care se face uneori cu abuzuri”, dar și despre condițiile în care sunt cazați oamenii în penitenciare.

Pe de altă parte conducerea penitenciarului Târgșor, în frunte cu directorul Stanciu „sunt oameni minunați care vor să compenseze lipsa de resurse”, a mai adăugat fostul ministru.

Întrebată de jurnaliști ce i-a lipsit, ea a spus că i-a lipsit libertatea, dar știa ce o așteaptă pentru că este parte din clasa politică și știe ce se poate întâmpla.

„Eu știam ce mă așteaptă, nu am fost surprinsă, de un an și ceva știam. Doar sunt parte a clasei politice și știu ce se poate întâmpla. Dacă ar fi să penalizam clasa politică ar trebui să fiu printre ultimii. (..)Voi ramâne în politică, sunt foarte multe lucruri de schimbat. E nevoie de justiție, dar justiția nu trebuie să însemne răzbunare”, a explicat Elena Udrea.

La final, Udrea a dezvălui că se duce acasă să-și vadă familia și prietenii și i-a mulțumit fostului președinte Traian Băsescu, pentru a continuat să creadă în ea.

Mama Elenei și Ruxandra Dragomir au sosit la penitenciar pentru a o lua pe Elena și a o însoții în drum spre casă, unde va stat de acum înainte în arest.


 Elena Udrea a fost eliberată joi din Penitenciarul de Femei Târgșor, după ce ÎCCJ a decis definitiv înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu.

foto: agerpres.ro

foto: agerpres.ro

Decizia este definitivă, iar Elena Udrea a fost eliberată din Penitenciarul de Femei Târgșor. Judecătorii au admis o contestație făcută de Elena Udrea împotriva unei decizii a instanței din 23 aprilie, prin care se prelungise arestul preventiv.

De asemenea, magistrații au decis ca în arest la domiciliu să fie plasați și fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja și Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea.

Elena Udrea se află în arest preventiv din 25 februarie 2015.

Pe timpul cât de află în arest la domiciliu, Elena Udrea are mai multe obligații: să nu părăsească imobilul unde locuiește fără permisiunea organului judiciar; să se prezinte în fața organelor judiciare ori de câte ori este chemată; să nu comunice cu ceilalți inculpați din dosar, precum și cu persoanele care au calitatea de martori sau experți în dosar. De asemenea, în situația în care părăsește imobilul fără permisiunea organului judiciar, pe o durată de timp strict necesară, în cazuri urgente și pentru motive întemeiate, ea trebuie să anunțe Poliția.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult