Acasa Actualitate-Interna Elena Udrea va fi extrădată în România

Elena Udrea va fi extrădată în România

scris de Misu Andrei
90 afisari

Fostul ministru Elena Udrea va fi extrădată în România. Este decizia luată astăzi de Curtea de Apel de la Sofia.

La plecarea de la Curtea de Apel, Udrea a susținut din nou că au fost făcute presiuni asupra judecătorilor bulgari.

„Se pare că nu există justiție pentru mine”, a spus ea.Udrea are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”.

Udrea este de mai mult de o lună în arest în Bulgaria, iar o instanță s-a pronunțat deja, în 19 aprilie, în favoarea extrădării. Elena Udrea a făcut contestație, care a fost judecată de Curtea de Apel.

În iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată în dosarul „Gala Bute” la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu. La acel moment, ea era în Costa Rica, unde ceruse azil politic. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica, unde a fost încarcerată.

În decembrie 2018 a fost eliberată, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care a hotărât că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

A fost condamnată din nou, dar plecase din țară înainte ca instanța să dea sentința. A fost găsită în Bulgaria, iar autoritățile române au făcut cerere de extrădare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult