Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Elena Udrea va petrece Paştele în arest

Elena Udrea va petrece Paştele în arest

scris de R. C.P.
5 afisari

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi ca Elena Udrea să rămână pentru următoarele 30 de zile în arest preventiv, ea fiind cercetată penal de DNA în dosarul „Gala Bute”.

ELENA-UDREA-CATUSECurtea Supremă a respins joi contestația depusă de Elena Udrea față de decizia unui alt complet din 23 martie, prin care a fost prelungit cu 30 de zile arestul preventiv.

În arest preventiv rămân și Rudel Obreja și Tudor Breazu, iar Gheorghe Nastasia va sta în continuare în arest la domiciliu, decizia instanței fiind definitivă.

Joi, în sala de judecată, avocații Elenei Udrea au cerut magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție eliberarea din arest a fostului ministru, susținând că ea nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică, iar arestul preventiv se transformă într-o pedeapsă anticipată.

„Doamna Udrea nu prezintă niciun pericol pentru ordinea publică și în acest moment nu mai este niciun temei legal pentru ca măsura preventivă să fie prelungită. Am arătat cu lux de amănunte că activitățile pe care și le propun procurorii să se desfășoare în aceste 30 de zile nu reclamă starea de arest. Ele pot fi făcute și cu doamna Udrea în stare de libertate. În cazul ei, și nu numai al ei, măsura arestului preventiv se transformă într-o pedeapsă anticipată. Nu putem să pedepsim omul de pe acum, pentru că așa vrea opinia publică”, a declarat avocatul Marius Striblea, la finalul procesului.

În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzată inițial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult