Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Emil Boc hotarat sa resusciteze ANI

Emil Boc hotarat sa resusciteze ANI

scris de Ziua Veche
2 afisari

Premierul Emil Boc s-a declarat hotarat sa promoveze o Ordonanta de Urgenta privind functionarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI). “Eu sunt hotarat sa merg cu Ordonanta de Urgenta. Institutia trebuie sa functioneze, cine crede ca isi poate bate joc de ea, se insala. Trebuie sa functioneze, pentru ca este necesara Romaniei, romanilor si in efortul de credibilitate cu Uniunea Europeana”, a sustinut duminica seful Executivului. El a precizat ca Guvernul asteapta motivarea deciziei Curtii Constitutionale (CC) prin care anumite articole din Legea de organizare si functionare a Agentiei au fost declarate neconstitutionale. Decizia Curtii a fost luata in urma unei exceptii de neconstitutionalitate ridicate de avocatul Alice Draghici, dupa ce ANI a cerut confiscarea unei parti din averea clientului sau, Serban Bradisteanu. Magistratii Curtii au hotarat insa examinarea din oficiu a intregii Legi ANI.

 

In prezent, Agentia Nationala de Integritate (ANI) are in verificare 160 de parlamentari, sase ministri, cateva zeci de primari, 460 consilieri locali si 114 consilieri judeteni releva o analiza prezentata de Realitatea tv. De trei saptamanani, Agentia verifica averea si intereselor a sapte din cei noua judecatori ai CC. Anchetele nu au fost finalizate, iar dosarele urmau sa fie clasate ori sa fie trimise la parchete si instanţe, insa soarta investigatiilor este neclara dupa decizi Curtii.

0 comentariu

sam 02-05-2010 - 07:49

si de ce directorii cu pricina nu sunt bagati putin la bulau,cu confiscare averii?asa se va face liniste in romania.pentru ca nu se vrea.s-ar declansa un val tzunami din care multi o vor da in primire.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult