Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Emoții pentru Iohannis. Soarta judecării recursului ANI

Emoții pentru Iohannis. Soarta judecării recursului ANI

scris de C.S.
6 afisari

Emoții pentru Klaus Iohannis. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) va anunța pe 30 septembrie decizia privind judecărea recursului ANI în dosarul de incompatibilitate al șefului ACL.

Emoții pentru Iohannis.

Emoții pentru Iohannis.

Instanţa a amânat analiza raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului, această procedură umând să fie judecată, în complet de filtru, la 30 septembrie. Ulterior, dacă se admite judecarea recursului, dosarul va fi repartizat unui complet, care va decide definitiv dacă Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult