Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Eugen Preda , șeful „Clanului sportivilor” – condamnat definitiv la 12 ani de închisoare

Eugen Preda , șeful „Clanului sportivilor” – condamnat definitiv la 12 ani de închisoare

scris de G. D.
8 afisari

Eugen Preda, cel care a operat furtul de arme de la Ciorogârla, împreună cu banda sa, a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare. Acesta mai are de executat 8 ani, diferența fiind acoperită de arestul preventiv.

Eugen Preda, condamnat la 12 ani închisoare

Eugen Preda, condamnat la 12 ani închisoare

Curtea Supremă a respins recursul inculpatului şi a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care pedeapsa acestuia a fost scăzută de la 15 la 12 ani.

Instanţa a respins ca nefondate şi recursurile formulate de Adrian Mincu, Marius Costea, Doru Tabârca, Marian Scarlat, Sandu George Chiriţă, George Laurenţiu Dinu, Dan Vasile Sandu şi Adrian Lucian Preda, dar şi pe cel al lui Ioan Vrânceanu, ca inadmisibil.

Judecătorii au dedus din pedepsele lui Preda, Mincu, Costea, Tăbârcă, Scarlat şi Chiriţă durata reţinerii şi arestării preventive, respectiv 27 decembrie 2009 – 13 decembrie 2013.

Pedeapsa pe care acesta a primit-o inițial în acest proces a fost micșorată de la 15 ani, la 12, de Curtea de Apel Bucureşti, în 29 martie, când apelul lui Eugen Preda a fost admis. Restul inculpaților au rămas cu pedeapsa inițială.

Instanţa a decis să respingă ca nefondată cererea de schimbarea a încadrării juridice a faptelor formulată de Marius Costea.

Prima sentință a fost dată de Tribunalul Bucureşti, pe 9 iulie 2012, când Eugen Preda a primit 15 ani de închisoare, la fel cu Laurențiu Dinu. Alte 5 persoane au primit pedepse de 12 ani, iar restul de 10 inculpați au primit 3 ani cu suspendare.

Eugen Preda și complicii săi au furat mai multe arme de la o unitate militară din Ciorogârla, printre care se aflau o mitralieră de companie, mai multe pistoale mitralieră și pistoale model TT, pistoale model Cugir, pistoale model Carpaţi. O parte din acestea au fost găsite în casa bunicilor lui Eugen Preda, unde fuseseră ascunse de hoți.

Într-un alt dosar, mai mulți militari au fost condamnați la diferite pedepse pentru încălcare de consemn în cazul furtului de arme de la Ciorogârla. Aceștia au fost în serviciul de pază în noapta când au fost furate armele.

Gruparea Preda, supranumită și „Clanul sportivilor”, deoarece mai mulți membrii au fost sportivi, a fost acuzată de procurori că face și trafic de droguri. De asemenea, parte din membrii acestei bande au fost implicați la scandalul din mall-ul Plaza România, fiind acuzați că percepeau taxe de protecție de la comercianți.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult