Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Exclusiv: La dosarul ”Voicu” exista interceptari clasificate si maculatura contabila a lui Casuneanu si Locic

Exclusiv: La dosarul ”Voicu” exista interceptari clasificate si maculatura contabila a lui Casuneanu si Locic

scris de Ziua Veche
9 afisari

DNA a trimis o tona de maculatura care nu are legatura cu cererea de arestare a senatorului Catalin Voicu, afirma surse confidentiale din Magistratura. In dosarul cauzei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde marti, la orele 11.00, se va judeca cererea DNA, de arestare a senatorului, exista 12 volume din care doua treimi sunt in fapt acte contabile si documentatie ridicata de la societatile comerciale ale celor doi afaceristi, Costel Casuneanu si Marius Locic. Sursele spun ca acest maldar de documente in copie, care nu au legatura cu cererea de arestare, a fost atasat ”pentru impresie artistica”.

Pe de alta parte, in dosarul ”Voicu”au fost redate aceleasi convorbiri inregistrate care apar in referatul procurorilor si care au fost deja date publicitatii. Nimic mai mult.

De asemenea, sunt anexate si niste CD-uri cu interceptarile realizate pe Legea sigurantei nationale, care sunt clasificate si sigilate si la aceasta ora. Acestea provin de la dosarul ”de baza”, numarul 268, care s-a aflat mai intai la DIICOT,  unde s-a dat NUP (neinceperea urmaririi penale) si s-a disjuns dosarul pentru a fi trimis spre competenta Directiei Nationale Anticoruptie, in vederea continuarii cercetarilor.

Din datele pe care ziuaveche.ro le detine, reiese ca NUP-ul a fost dat pe partea in care s-au facut cercetari vizavi de senatorul Voicu, banuit la acea data de DIICOT pentru ca i-ar fi divulgat afaceristului Locic ca este interceptat de SRI. Banuiala nu a putut fi probata intrucat la comisia pentru aparare, al carui membru este senatorul, nu sosesc astfel de informatii.

DIICOT a comunicat DNA, la acea vreme, o rezolutie, cu toate ca in baza procedurii, trebuia sa existe o ordonanta si, cu toate ca avocatii in cauza au solicitat procurorului sef Codrut Olaru, printr-o plangere, explicatii vizavi de acest aspect, au fost ignorati. Din acest motiv, plangerea a fost inaintata instantei si va fi judecata la data de 6 aprilie.

Conform datelor existente in dosar, mandatul de interceptare emis pe Legea sigurantei nationale a fost dat de Inalta Curte in data de 13 iulie 2009. Apoi, mai exista si interceptari, emise in baza Codului de procedura penala, date in 2 decembrie 2009, ulterior unei autorizatii de 48 de ore emise de procurorii DNA. Ambientalul de la Select vizeaza data de 26 noiembrie 2009, iar sursele arata ca la acea masa se aflau doi senatori si alte persoane din tot spectrul politic, inclusiv seful restaurantului, Liviu Capota si un general.

Vom reveni cu amanunte marti, dupa judecarea de catre Inalta Curte a cerereii DNA de arestare a lui Catalin Voicu, care se  va judeca cu usile inchise, in camera de consiliu.

0 comentariu

homo erectus 30-04-2010 - 19:29

Gandesti ca Doria Niculescu!

Gormogon 02-05-2010 - 00:56

#4 Pe mine… — alamar 30-04-2010 00:27
M-ar interesa opinia dlui europeanul , pe acest subiect…

„Are cuvantu tovarasu Ioropianu”…
Du-te bah plimba-tzi vaCA CA-i weekend, Schwuchtel

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult