Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Exclusiv: La dosarul ”Voicu” exista interceptari clasificate si maculatura contabila a lui Casuneanu si Locic

Exclusiv: La dosarul ”Voicu” exista interceptari clasificate si maculatura contabila a lui Casuneanu si Locic

scris de Ziua Veche
8 afisari

DNA a trimis o tona de maculatura care nu are legatura cu cererea de arestare a senatorului Catalin Voicu, afirma surse confidentiale din Magistratura. In dosarul cauzei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde marti, la orele 11.00, se va judeca cererea DNA, de arestare a senatorului, exista 12 volume din care doua treimi sunt in fapt acte contabile si documentatie ridicata de la societatile comerciale ale celor doi afaceristi, Costel Casuneanu si Marius Locic. Sursele spun ca acest maldar de documente in copie, care nu au legatura cu cererea de arestare, a fost atasat ”pentru impresie artistica”.

Pe de alta parte, in dosarul ”Voicu”au fost redate aceleasi convorbiri inregistrate care apar in referatul procurorilor si care au fost deja date publicitatii. Nimic mai mult.

De asemenea, sunt anexate si niste CD-uri cu interceptarile realizate pe Legea sigurantei nationale, care sunt clasificate si sigilate si la aceasta ora. Acestea provin de la dosarul ”de baza”, numarul 268, care s-a aflat mai intai la DIICOT,  unde s-a dat NUP (neinceperea urmaririi penale) si s-a disjuns dosarul pentru a fi trimis spre competenta Directiei Nationale Anticoruptie, in vederea continuarii cercetarilor.

Din datele pe care ziuaveche.ro le detine, reiese ca NUP-ul a fost dat pe partea in care s-au facut cercetari vizavi de senatorul Voicu, banuit la acea data de DIICOT pentru ca i-ar fi divulgat afaceristului Locic ca este interceptat de SRI. Banuiala nu a putut fi probata intrucat la comisia pentru aparare, al carui membru este senatorul, nu sosesc astfel de informatii.

DIICOT a comunicat DNA, la acea vreme, o rezolutie, cu toate ca in baza procedurii, trebuia sa existe o ordonanta si, cu toate ca avocatii in cauza au solicitat procurorului sef Codrut Olaru, printr-o plangere, explicatii vizavi de acest aspect, au fost ignorati. Din acest motiv, plangerea a fost inaintata instantei si va fi judecata la data de 6 aprilie.

Conform datelor existente in dosar, mandatul de interceptare emis pe Legea sigurantei nationale a fost dat de Inalta Curte in data de 13 iulie 2009. Apoi, mai exista si interceptari, emise in baza Codului de procedura penala, date in 2 decembrie 2009, ulterior unei autorizatii de 48 de ore emise de procurorii DNA. Ambientalul de la Select vizeaza data de 26 noiembrie 2009, iar sursele arata ca la acea masa se aflau doi senatori si alte persoane din tot spectrul politic, inclusiv seful restaurantului, Liviu Capota si un general.

Vom reveni cu amanunte marti, dupa judecarea de catre Inalta Curte a cerereii DNA de arestare a lui Catalin Voicu, care se  va judeca cu usile inchise, in camera de consiliu.

0 comentariu

Pribeagul 29-04-2010 - 18:47

„Romanii presupun sincer ca au cele mai proaste femei din Europa” mi se pare o exagerare, sau, poate, mai bine zis este ceva de genul: hai sa zicem ceva interesant… sa atragem atentia asupra subiectului.

Eu cred, pe bune, ca avem cele mai inteligente, frumoase si harnice femei. Sunt profesori, medici, magistrati, artisti… presedinti sau vicepresedinti la camere, ministri… fac si cresc copii, au rolul principal in gospodarie… barbatii pe internet, la o suieta… se lupta ca leoaicele sa tina familia unita… Dar ce nu fac?

Eu, sincer, cred si afirm ca au rolul principal in existenta umana, ca sunt… exploatate, hai c-am spus-o.

Barbatii romani ar trebui sa schimbe ceva, sa le elibereze din alergatura nefireasca de care au parte. In primul rind trebuie sa le eliberam din sclavia bucatariei. Sa mergem la restaurant si sa mincam acolo!

Am observat, in strainatatea vestica, la ora mesei, restaurantele, de fel si fel, sunt pline ochi. La noi sunt gol golute.

Stiu. N-avem bani. De zeci de ani salariile a cca 80% dintre romani sunt de 200-300 de euro. Din aceste salarii alimenteaza salariile, pensiile si veniturile nesimtite ale unor nesimtiti.

Pentru ai da femeii noastre si noua insine demnitatea – acesta-i elementul care ne lipseste, care ne face neoameni – sa facem o societate echitabila, normala.

ValVerde 29-04-2010 - 19:07

[quote name=”Sebastian Lazaroiu”]La inceput am fost reticent fata de sistemul cotelor. El nu face decat să consolideze pozitia de inferioritate afemeilor fata de barbati, cand castigi o pozitie aleasa printr-un sistem de cote, esti intr-o pozitie de inferioritate. Nu mai am acum aceeasi pozitie, cred ca e nevoie de cote”.[/quote]

Cred ca pozitia „de la inceput” e cea corecta.
Nu continua explicatiile de ce si-a schimbat parerea si de ce sistemul de cote este de preferat.

Eu cred ca aplicarea cotelor este acceptatrea oficiala ca beneficiarii cotelor nu sint in stare prin ei insisi (datorita calitatilor proprii) sa cucereasca pozitiile sau procentajele de participare dorita.

In loc de cote, de ce nu sisteme transparente si juste de participare si promovare.

In sectorul public (asta inseamna platit de banii contribuabilului, nu circiumi sau biserici) sistemul de angajare/promovare ar trebui sa fie prin concurs cinstit si verificabil.

In politica, e treaba partidului si a membrilor lui. Votul uninominal ar rezolva problema.

In sectroul privat, nu e treaba legislativului sa decida componenta structurilor. Ar trebui sa existe legi anti discriminatorii care sa fie respectate, si atit. In nici un caz cote!

alamar 29-04-2010 - 21:08

sunt de acord cu anti crestinul valverde…

Adesea pe forum se mentioneaza expresia de : „corectitudine politica”…

Daca nu stia ti cum suna , se afla in plina parada in articolul de mai sus…

Cu un colt al gurii n-i se spune ca femeile sunt inteligente , intreprinzatoare, harnice, capabile , iar cu celalalt colt al gurii n-i se spune ca trebuie sa le acordam tratament spcecial precum le acordam invalizilor sau handicapatilor…

Votul uninominal va rezolva aveasta problema imediat…in politica…

In educatie , deja aceasta situatie este mai avansata decat in alte domenii , vizavi de participarea femeilor ( facultati , unioversitati , studii superioare, etc.)…

A rpomova pe cineva pe baza oricarui alt criteriu decat MERIT , poarta o stigma , si este denigrator si umilitor…

Ce este ironic ,este faptul ca tocmai aceste capete tuguiate care pretind ca lupta ptr. egalitatea femeilor in societate, le submineaza tocmai prin aceasta notiune a cotelor , fara de care ,cred aceste capete tuguiate , nici o femei nu va atinge potentialul ei…

Feminstii funadamentalisti pot dauna femeilor , aproape la fel precum islamistii fundamentalisti…

In america astazi , dupa mai mult de doua decenii de feminism fundamentalist , facultatile si universitatile sunt disperate din lipsa de barbati , femeile cu cariera profesionala , nu-si gasesc barbati , din acealasi strat social si adesea recurc le promiscuitate, ( one night stand) , depravare, si suferinta …

O societate nu are decat sa asigure EGALITATEA tuturor cetatenilor , la punctul de start , indiferent de gen , rasa, religie, etnie, etc.,etc…dupa care , este de datoria individului sau individei sa persevereze , nu a Statului , sa alega invinsi si invingatori….

Aceasta idee a cotelor ptr. femei ,este un alt exemplu de balcanizare a societatii de catre acesti neo marxisti…

alamar 29-04-2010 - 21:27

M-ar interesa opinia dlui europeanul , pe acest subiect…

Europeanul 29-04-2010 - 22:22

subiectul este ceva mai delicat… Romania (spre deosebire de SUA) a intrat cu mult mai tarziu in procesul modernizarii. Egalitatea despre care vorbesti exista pe hartie… societatea mioritica inca se mai hraneste (in mare parte) din prejudicii.

jan dinu 30-04-2010 - 01:25

Shi chiar Napoleon a zis asha !
Feministele au devenit extrem de periculoase astazi,ele nu vor doar
– libertati egale in drepturi –
doresc supunerea barbatilor shi prin
intrigile lor multe razoaie au fost
pornite in trecut .Priviti-o
pe — MARGARETA DUDA — care a pierdut
trenul maritishului ajungind pina
la urma in bratele unui – gigolo – proxenet – pregatit de Ion Iliescu &KGB-
devenind „printz” cu actele in ” regula „..!
Deci care este adevarul :sunt roamcele
mai proaste decit – germano- danezele –
insipide care n-au pe vino’n-coace ??
Noroc cu partenera mea are toate calitatile ce face exceptie …impreuna
cu Mihaela Carlan care are doi copii
mici shi Mihaela Miroiu care are ochi
frumoshi – inteligenti ce se distig
chiar shi prin ochelari ..
JD

oblioo 30-04-2010 - 02:24

RAUL se intinde ca un cancer peste intreaga tara. Femeile nu sunt proaste, dar feministele sunt. Deci vor sa faca si din romance femei sovietice…
Femeia este fericita doar atunci cand este femeie. Cel rau si viclean a tentat-o sa poarte razboi impotriva barbatului ei, ca si cum acesta nu ii este cel mai bun prieten. Rezultatul este distrugerea mentala si fizica mai ales a femeii, dar si a barbatului si anihilarea rasiala. Cine a trait in occident a vazut cu ochii lui urmarile acestor politici.
Eu am speranta ca femeia romanca va fi inteligenta si nu se va lasa manipulata prin orgoliu, spre binele natiei noastre.
Femeia este supusa oricum, prin natura ei, prin slabiciunea ei. Este important cine este stapanul. Cel mai bun prieten al ei, barbatul, sau compania transnationala ori patronul firmei, care o munceste pana moare.
Acum in occident femeia a devenit „castratoare”. Baietii sunt „castrati mental” de foarte mici, de la 3-4 ani. O prietena mi-a povestit cum baietelul ei a fost aspru admonestat, pentru ca a alergat dupa o fetita la gradinita.
Toate femeile se plang in occident ca barbatii sunt moi si nu ai ce face cu ei. Cand a existat o criza, cu luare de ostateci, barbatii nu si-au aparat femeile, au dat bir cu fugitii. Astea sunt urmarile „castrarii”, iar cuvintele „profesorului” Mihaela Miroiu semnaleaza inceputurile acestei politici.

Oregon 30-04-2010 - 04:10

Ce sa-ti spun fiule ?
Nu-ti da femeilor vlaga si desmierdarile tale celor ce pierd pe imparati !

homo erectus 30-04-2010 - 05:37

Din pacate femeile de calitate nu realizeaza din ce cauza sunt percepute astfel:din cauza reprezentantelor care au acaparat presa si televiziunea,indiferent in ce domeniu,femei de o calitate indoielnica.De ce nu boicoteaza organizatiile de femei acest tip de promovare care dezavantajeaza clar sexul femeiesc?Caci in presa si la tv avem parte numai de bianca dragusanu,udrea,columbeanca,lavinia sandru,sexi braileanca,magda ciumac,ridzi ,zavoranu,etc.Cu asa reprezentante,cum vreti sa fiti percepute?

oblioo 30-04-2010 - 05:55
CORDACIU 30-04-2010 - 11:13

Toate cele pe care le-ai renumerat sunt destepte. Arata-mi unaq singura dintre ele care s-ar … cu tine? Zavoranca? E misto de pute. Citi nu viseaza sa se zbenguie intre cracii ei? Si citi pot? Tu le crezi proaste? Vai de capul tau. Ba din contra, sunt ale dracului de destepte. Cu toate. Tu esti prostul, care stai si le privesti si te zbengui singur sub plapuma, pe cind ele traiesc ca in paradis.

homo erectus 30-04-2010 - 13:37

Mai lacau,mai schimba palma ca fci febra cand te uiti la tv.Presupun ca ai sub 18 ani daca cele enumerate ti se par destepte si frumoase si dorite de orice pamentean.Cand ai sa vezi dincolo de haine si de swarowski ai sa vezi ca sunt ct se poate de retarde,si-ar vinde si mama si sotul si copiii,pe care de altfel si-i expun cu orice ocazie,pentru a in centrul atentiei.Dar pt asta trebuie sa gandesti cu capul,nu cu ouale,ca tine.Ce destept poti sa fi cand ti se pare cool sa folosesti sexul pt a face cariera?

CORDACIUL 30-04-2010 - 16:27

Pisica unde nu ajunge zice ca pute. Diferenta dintre tine si ele este: 1-aceea ca tu le stii pe ele si nu ele pe tine; 2-tu te uiti la ele si nu ele la tine si 3 – nimeni nu te cunoaste pe ele, pe cind ele sunt cunoscute de toti. Din aceasta dilema nu poti iesi!

homo erectus 30-04-2010 - 19:23

Mai baiete,te-ai dat de gol,tu esti fata!Tu expui niste motive pe care nici un baiat nu le poate avea,vorbesti dintr-un punct de vedere feminin.Tu crezi ca orice mascul de pe pamant este nebun daca nu vrea sa-si bage P.oul.a intr-o femeie care este mai goala pe dinauntru decat o papusa gonflabila si are mai mult plastic in ea decat o papusa chinezeasca.Esti una dintre pitipoancele care subevalueaza mult barbatii,si asta din cauza exponentelor cu care a avut de a face.Asa ca :MARS!Daca as fi pe o insula pustie cu una din cele numite,m-as satisface singur!

homo erectus 30-04-2010 - 19:27

Daca vreau fete frumosase,le gasesc la Mall sau pe nimfomana.comDaca vreau fete cu caracter,nu le gasesc nici in media ,nici in politica,nici la bamboo.Esti FEMEIE sau te exprimi ca o femeie,sau esti cu hormonii in pioneze!

1 2

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult