Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Familia Tecuceanu recuza judecatorul pentru ca Streinu-Cercel ar fi mason

Familia Tecuceanu recuza judecatorul pentru ca Streinu-Cercel ar fi mason

scris de Ziua Veche
7 afisari

 

Avocatul fratelui actorului Toni Tecuceanu a recuzat, joi, judecatorul care judeca plangerea sa impotriva Institutului „Matei Bals” si a lui Adrian Streinu Cercel, pe motiv ca acesta din urma ar fi francmason si ar avea „un ascendent asupra justiţiei romane”. Judecatoria Sectorului 2 a luat in discuţie, joi, acţiunea fratelui si tatalui actorului, insa avocatul acestora a recuzat instanţa, susţinand ca Adrian Streinu Cercel aparţine Francmasoneriei si are „un ascendent asupra justiţiei romane”, transmite Mediafax.

 


Un alt complet al judecatoriei va analiza cererea de recuzare si, in cazul in care o va admite, un alt judecator va analiza acest dosar.

 

Reacţia exagerata a avocatului lui Tecuceanu a aparut dupa ce judecatorul a decis sa amane cauza din cauza ca tatal actorului nu a fost prezent, neputand astfel sa fie intrebat de instanţa in legatura cu niste chestiuni procedurale.

 

Aparatorul a susţinut ca instanţa „cere din priviri” opinia aparatorului Institutului de Boli Infecţioase „Matei Bals” care ii raspunde dand din cap.

 

Iniţial, avocaţii lui Adrian Streinu Cercel si ai institutului au susţinut in faţa instanţei ca Judecatoria Sectorului 2 nu ar fi competenta pentru doua dintre cererile familiei lui Toni Tecuceanu, pentru ca este vorba despre dosarul medical al actorului si, respectiv de informaţii legate de starea de carantina de la institut din perioada in care Toni Tecuceanu a fost internat acolo.

 

Atunci, avocatul familiei Tecuceanu a spus ca-si retrage aceste cereri, insa instanţa a aratat ca legea prevede ca in astfel de situaţii reclamanţii sa-si dea acordul, iar tatal, nefiind prezent, nu poate sa o faca.

 

Paul Tecuceanu a susţinut ca va depune si plagnere penala la Parchet pentru abuz impotriva lui Streinu Cercel.

 

Fratele si tatal lui Toni Tecuceanu l-au dat in judecata pe Adrian Streinu Cercel, dar si Institutul „Matei Bals”, cerand comunicarea intregului dosar medical al acestuia, dar si daune morale de un leu, aratand ca sunt prejudiciaţi de declaraţiile potrivit carora actorul ar fi suferit de gripa cu virus A/H1N1.

 

De asemenea, familia cere instanţei sa constate prejudiciul moral suferit ca urmare a declaraţiilor de presa privind starea de sanatate si cauzele decesului lui Toni Tecuceanu.

 

Actorul Toni Tecuceanu de la „Cronica Carcotasilor” a murit in 5 ianuarie, la Institutul „Matei Bals”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult