Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Femeia care a şantajat-o pe Livia Stanciu, reţinută 24 de ore

Femeia care a şantajat-o pe Livia Stanciu, reţinută 24 de ore

scris de S. P.
2 afisari

Femeia care a şantajat-o pe preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, a fost reţinută în această dimineaţă pentru 24 de ore.

Livia Stanciu

Livia Stanciu, preşedintele ÎCCJ (foto: stirileprotv.ro)

Ea va fi prezentată judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Se pare că inculpata, care a fost contabilă la firma de avocatura a soţului Liviei Stanciu, i-a cerut judecătoarei 20 de mii de euro ca să nu facă public faptul că soţul decedat al preşedintei ICCJ îi datora bani. În acest dosar, procurorii anticorupţie au făcut luni trei percheziţii în municipiul Galaţi. Cea care a sesizat DNA că a fost şantajată a fost chiar judecătoarea Livia Stanciu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea inculpatei Mariana Rarinca, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj asupra preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, aceasta urmând a fi prezentată marţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date şi aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în perioada aprilie 2014 – 3 iunie 2014, inculpata Mariana Rarinca a ameninţat persoana vătămată, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial. Mai mult, inculpata a ameninţat persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post de televiziune) a unor date compromiţătoare despre aceasta şi familia acesteia, susţinând că deţine înscrisuri şi alte mijloace de probă cu care îşi poate proba afirmaţiile”, se arată într-un comunicat al DNA postat pe site-ul instituţiei.

Potrivit comunicatului,  în schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii presupus compromiţătoare, inculpata Rarinca i-a pretins persoanei vătămate suma de 20.000 de euro într-o convorbire telefonică, informează stiri.tvr.ro.

Procurorii DNA au efectuat luni trei percheziţii în municipiul Galaţi, beneficiind de sprijin de specialitate din partea SRI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult