Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Fiul criminalulului de la Coaforul Perla îi cere tatălui 500.000 de euro despăgubiri

Fiul criminalulului de la Coaforul Perla îi cere tatălui 500.000 de euro despăgubiri

scris de A.B.
8 afisari

Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat din 5 martie de la coaforul din zona Perla, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de către procurorii Parchetului General, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Gheorghe Vladan

Gheorghe Vladan

Fiul autorului masacrului de la Coaforul Perla cere tatălui său 500.000 de euro despăgubire pentru moartea mamei.

Procurorii au stabilit că, pe 5 martie, Gheorghe Vlădan a intrat într-un coafor din Bucureşti, unde lucra soţia sa, şi a tras cu un pistol marca Glock de calibru 9 mm asupra persoanelor care se aflau în salon. Două femei au murit pe loc, printre care şi soţia lui Vlădan, iar şase persoane au fost rănite. El a tras şi în direcţia altor două persoane, dar nu le-a rănit. Potrivit expertizei efectuate de INML, Gheorghe Vlădan a avut discernământ când a săvârşit fapta. Potrivit anchetatorilor, Vlădan a luat decizia de a-şi ucide soţia şi pe colegele acesteia de la coafor, după ce a citit acţiunea de divorţ depusă la Judecătoria Sectorului 4.

Pe 20 decembrie 2011, soţia sa, Florina Vlădan, a depus la Judecătoria Sectorul 4 Bucureşti acţiunea de divorţ, motivul fiind că Gheorghe Vlădan avea un comportament agresiv, ceea ce a determinat-o să părăsească domiciliul conjugal. ‘Decizia victimei de a recurge la acest gest a fost determinată de comportamentul inculpatului care a ascuns documentele de proprietate ale locuinţei comune, unde cei doi soţi îşi aveau domiciliul, a distrus mai multe bunuri personale ale victimei, s-a deplasat la locul de muncă a victimei, unde a aruncat mai multe bunuri personale şi a făcut scandal’, se arată în referatul procurorilor.

Iniţial, pe 18 ianuarie 2012, Vlădan şi-a depus arma (un pistol marca Glock, calibru 9×19) într-un magazin de specialitate pentru a fi vândută, după care pe 29 februarie se răzgândeşte şi îşi recuperează pistolul. De la magazin, el a mers acasă şi a pregătit două încărcătoare din dotarea pistolului: un încărcător cu 11 cartuşe, toate cu vârf teşit şi un încărcător cu 10 cartuşe (7 cu vârf oval şi 3 cu vârf teşit).  În dimineaţa zilei de 5 martie, în jurul orei 7,00, Gheorghe Vlădan s-a deplasat la coaforul din zona Perla, unde a aflat programul de muncă al soţiei. Pleacă de la coafor şi revine în jurul orei 14,00, având o scurtă discuţie cu Florina Vlădan în faţa salonului.

Observând că în coafor sunt şi colegele soţiei, Vlădan decide că este momentul să acţioneze, se deplasează la domiciliu, de unde ia încărcătorul cu 11 cartuşe, consumă alcool (alcoolemia stabilită la ora 22,50 era de 0,25 g la mie), se urcă la volanul autoturismului şi revine la coafor.  În jurul orei 17,30, Vlădan pătrunde în salon, vorbind la telefonul mobil, cu ochelari de soare pe ochi şi cu pistolul încărcat purtat la spate. El s-a deplasat în partea dreaptă a salonului şi a continuat să vorbească la telefon în apropierea soţiei sale. Cei doi au o scurtă discuţie referitoare la divorţ, femeia explicându-i că nu mai au sens discuţiile pe această temă şi i-a solicitat să plece. Vlădan merge apoi spre sala de primiri a salonului, unde a îmbrâncit-o pe o colegă a soţiei, cea care îi răspundea la telefon atunci când el suna după Florina.

În acel moment, soţia s-a apropiat de Vlădan, îl apostrofează pentru gestul său, însă observă că acesta duce mâna la spate şi scoate pistolul şi apucă să îi spună: ‘George, vrei să mă împuşti?’.  Au fost ultimele ei cuvinte. Vlădan o împuşcă în zona pieptului, glonţul trecând prin corp, femeia cade la podea şi începe să se târască din faţa atacatorului spre salonul de coafură. Impasibil, din sala de primire, Vlădan a îndreptat arma spre o angajată şi trage al doilea cartuş, cauzându-i femeii plăgi prin împuşcare în zona proximală gamba bilaterală. ‘Acestea au fost momentele care au declanşat ţipete de groază ale unora dintre cei care se aflau în spaţiile destinate coaforului şi frizeriei’, notează procurorii.

Imediat, Vlădan se deplasează spre salonul de frizerie, unde din spaţiul de intrare a deschis focul în direcţia unei alte femei, însă nu a vătămat-o deoarece aceasta s-a refugiat, apoi trage în direcţia unui bărbat pe care l-a împuşcat în zona bazei toracelui drept, glonţul ieşind din corp şi oprindu-se în dulapul din lateralul său.  Vlădan mai împuşcă o persoană la nivelul genunchiului stâng şi ratează o femeie care a reuşit să se refugieze sub tejgheaua de frizerie.  Potrivit procurorilor, impasibil şi sigur de sine, Vlădan s-a îndreptat apoi spre salonul de coafură, trecând indiferent pe lângă soţia sa, care încă mai trăia şi din zona de acces a deschis focul asupra altor trei persoane. Apoi Vlădan a îndreptat arma spre o femeie, care era ‘încremenită’ de spaimă, cu mâinile la cap, pe canapeaua din salon de coafură, pe care a împuşcat-o în coapsa dreaptă, s-a deplasat spre centrul salonului şi a tras în altă persoană, căreia i-a provocat mai multe răni.

La un moment dat, Vlădan s-a oprit în zona paravanului amplasat în salonul de coafură şi, pentru câteva fracţiuni de secundă, a privit în jur pentru a vedea dacă mai sunt şi alte persoane în încăpere.  El a observat cum una din femei, împuşcată deja cu două focuri de armă, încerca să părăsească încăperea şi se târa pe lângă soţia lui Vlădan, care încă mai trăia, aşa că s-a îndreptat spre ea şi din poziţia şoldului a tras al unsprezecelea cartuş în zona capului, glonţul trecând prin victimă şi perforând zidăria încăperii.  Înainte de a părăsi salonul de coafură, atacatorul a văzut o altă persoană care se refugia după un paravan existent în încăpere, a îndreptat pistolul spre ea, dar nu mai avea muniţie. După comiterea faptelor, Vlădan s-a predat la personalul de pază al unei societăţi comerciale din apropierea salonului, unde a fost identificat şi apoi reţinut. Potrivit specialiştilor de la INML, ‘faptele inculpatul Vlădan Gheorghe, aşa cum au fost descrise, au fost săvârşite cu intenţie directă, iar inculpatul a avut discernământul faptelor sale, pe fondul unei tulburări de personalitate emoţională de tip impulsiv’

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult