Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Fiul lui Tinu isi cere partea din averea tatalui sau, inclusiv actiunile la Adevarul

Fiul lui Tinu isi cere partea din averea tatalui sau, inclusiv actiunile la Adevarul

scris de Ziua Veche
0 afisari

Andrei Tinu a dat in judecata familia tatalui sau, dar si Adevarul si DP Holding pentru partajarea averii, cerand inclusiv peste 400.000 de euro din profitul ziarului din 2003 si pana in 2005, dar si jumatate din actiunile de la cotidian.


Andrei Tinu le-a dat in judecata pe Anna-Maria si Tamara Tinu, dar si SC Adevarul SA si SC DP Holding, urmand ca Judecatoria sectorului 3 a Capitalei sa stabileasca data inceperii dezbaterilor in acest caz, transmite Mediafax.

Andrei Tinu, fiul jurnalistului Dumitru Tinu, cere instantei sa constate ca masa de partaj se compune din 565.279 de actiuni nominative, in valoare nominala de 0,5 lei, ce reprezinta 80,673 la suta din capitalul SC Adevarul SA. Reclamantul sustine ca el si sora sa, Anna-Maria (fiica lui Tamara si Dumitru Tinu), sunt singurii mostenitori asupra acestor actiuni.

De asemenea, Andrei Tinu cere si o cota parte dintr-un apartament in valoare de 445.995 de lei, parte dintr-un teren din Breaza, in valoare de 44.265 de lei, si jumatate din valoarea autoturismului Volvo al tatalui sau.

Mai mult, Andrei Tinu mai cere jumatate din 34.501.486.448 de lei (aproape 820.000 de euro) reprezentand cota de 80,673 la suta din beneficiile incasate de la SC Adevarul SA, din 2003 si pana in 2005, de catre Anna-Maria Tinu, asa cum reiese din documentele contabile.

Totodata, in actiunea depusa la Judecatoria sectorului 3 a Capitalei, Andrei Tinu cere instantei sa dispuna iesirea din indiviziune si sa ii atribuie in proprietate exclusiva in natura un imobil din localitatea Breaza, precum si 282.640 de actiuni nominative la SC Adevarul SA, din totalul de 565.279 actiuni pe care tatal sau le detinea, impreuna cu beneficiile aferente din 2003 si pana in 2005, in cuantum de 17.250.743.224 de lei, cu obligarea paratelor la plata unei sulte (valoarea partii ce i se cuvine unui mostenitor-n.r.) corespunzatoare.

De asemenea, el a solicitat jumatate din totalul actiunilor si beneficiile acestora, intrucat Tamara Tinu a renuntat prin declaratie autentica la aceste actiuni, act consemnat in fata notarului.

„In perioada 2003 – 2006, parata Tinu Anna-Maria a fost actionar principal la SC Adevarul SA. In cursul anului 2006, aceasta, prin pozitia pe care o detinea, a modificat actul constitutiv al SC Adevarul SA in sensul transformarii societatii intr-o societate deschisa (actionarii putand transmite actiuni unor persoane din afara societatii) si a transmis un numar de 420.420 de actiuni, reprezentand 60 la suta din capitalul SC Adevarul SA, catre SC Rompetrol Holding SA, societate controlata de Patriciu Dan Costache (Dinu Patriciu)”, se arata in actiunea depusa la judecatorie.

Andrei Tinu arata ca, pentru a preintampina acte juridice de fraudare a drepturilor sale, a formulat notificari publice si judecatoresti catre conducerea si actionariatul SC Adevarul SA si catre Anna-Maria si Tamara Tinu si a depus chiar o cerere de opozitie la Registrul Comertului.

El sustine ca Anna-Maria Tinu nu avea dreptul de a instraina actiunile altei persoane, din cauza ca actiunile erau si sunt indivizibile si nu se puteau legal instraina decat cu acordul tuturor mostenitorilor, arogandu-si mai multe drepturi decat a avut si are.

De asemenea, Andrei Tinu apreciaza ca instrainarea actiunilor Adevarul este nula, acuzand partile ca au fost de rea-credinta.

Andrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu si al Emiliei Iucinu, tanarul nefiind recunoscut de sotia, respectiv fiica ziaristului – Tamara si Ana Maria Tinu.

Dumitru Tinu, fost presedinte al Consiliului de Administratie al societatii Adevarul si, in acelasi timp, director si proprietar al ziarului, a murit in dimineata de 1 ianuarie 2003, in urma unui accident rutier. El devenise, cu cateva luni in urma, actionar majoritar al societatii Adevarul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult