Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Fiul senatoarei Plăcintă, trimis în judecată

Fiul senatoarei Plăcintă, trimis în judecată

scris de M.A.
2 afisari

Andrei Plăcintă, fiul senatoarei PDL Sorina Plăcintă, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în legătură cu incidentul din 6 decembrie 2010, când şi-a agresat prietena în zona Berzei din Capitală.

Andrei Placinta

Andrei Placinta (Foto: xgym.ro)

Procurorii au decis încetarea urmăririi penale faţă de Andrei Plăcintă pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere, după ce prietena acestuia şi-a retras plângerea penală. Procurorii au stabilit că, în seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală, pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, îndoind capota şi spărgând luneta, transmite Agerpres.

În momentul în care în apărarea fetei au intervenit doi bărbaţi, Andrei Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, unul dintre bărbaţi a căzut în faţa autoturismului, iar Andrei Plăcintă, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste el, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă – Bucureşti şi au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

Procurorii au stabilit că un alt bărbat, rămas neidentificat, a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Andrei Plăcintă, în încercarea de a determina încetarea acţiunilor violente ale acestuia.

1 comentariu

Cercul 10-06-2011 - 17:01

Fostii slujitori ajunsi in functii isi fac de cap. Numele asta „Placinta” spune ce erau la origine familia Placintarilor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult