Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Florin Cîțu audiat la DNA în dosarul achiziţiei de vaccinuri

Florin Cîțu audiat la DNA în dosarul achiziţiei de vaccinuri

scris de A.P.
171 Afisari

Fostul premier Florin Cîțu a fost audiat miercuri dimineață de procurorii DNA în cadrul Dosarului Vaccinurilor, în care este acuzat de infracţiuni complicitate la abuz în serviciu în legătură cu achiziția de vaccinuri anti-COVID.

Senatorul PNL a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliștii. Cîțu este acuzat de procurori de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.

Plenul Senatului a votat, pe 29 noiembrie, cu 90 de voturi pentru, 2 voturi contra şi 3 nu au votat, ridicarea imunităţii senatorului PNL Florin Cîţu, în urma solicitării Parchetului General privind dosarul achiziţiei de vaccinuri din perioada pandemiei.

DNA a solicitat Senatului şi Preşedinţiei ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, ambii fiind la USR la momentul comiterii faptelor.

Procurorii îi acuză de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.

Mi-am “exercitat atribuțiile de prim ministru cu respectarea atribuțiilor în vigoare”, a declarat Cîțu, la ieșirea din sediul DNA. La insistențele reporterilor, fostul premier a precizat că nu poate discuta despre dosar.

Chestionat despre prejudiciul invocat de procurori, Florin Cîțu a răspuns: “Dacă vă uitați la execuția bugetară pe 2021 execuția este mai bună decât cea estimată la începutul anului”.

“Eu am încredere în justiție că adevărul o să iasă la iveală”, a mai spus el.

„Mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru cu respectarea legislației în vigoare. Nu pot să vă dau alte detalii”, a spus Florin Cîțu după ce a ieșit de la audieri, apoi s-a urcat în mașină și a plecat.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult