Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Fosta directoare a spitalului Bagdasar Arseni, reclamată la DNA

Fosta directoare a spitalului Bagdasar Arseni, reclamată la DNA

scris de C.S.
28 afisari

Fosta şefă a Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, Anca Buliman, a fost reclamată la DNA, de către corpul de control al Guvernului în urma unui control efectuat la unitatea sanitată pe care o manageria.

Fosta directoare a spitalului Bagdasar Arseni, reclamată la DNA.

Guvernul a sesizat DNA pentru posibile fapte de natură penală constatate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti, constând în plata unor servicii de consultanţă neprestate, plata a milioane lei către „firme de familie” care nu au lucrat nimic şi cumpărarea de echipamente la suprapreţ.

În perioada supusă controlului, spitalul a fost condus de Anca Buliman, manager din iunie 2006 până în februarie 2014.

Potrivit raportului, s-au constatat supraplata pentru diferinte corpuri de mobilier medical. Astfel, pentru un cărucior pentru resuscitare complet echipat spitalul a plătit peste 127.000 de lei, având un adaos de peste 2.600%. De asemenea, spitalul a mai cumpărat pat cu saltea cu presiune scăzută, autoreglabilă cu 9 cilindri transversali pentru care a dat peste 47.600 de lei, având un adaos de aproape 800%.

Prentru un sistem cu ultrasunete pentru extragerea endoprotezelor spitalul a plătit 784.000 de lei, cu un adaos de peste 600% în timp ce pentru un set de motoare în chirurgia ortopedică s-a plătit aproape 242.000 de lei, cu un adaos de peste 500%.

În raportul comisiei de control a Guvernului se mai precizează că pentru echipamentele şi dispozitivele medicale destinate dotării blocului operator, spitalul a plătit de patru ori valoarea lor iniţială, iar în urma acestei majorări s-a plătit cu aproape 4.400.000 de lei mai mult decât suma iniţială.

Pentru echipamentele cumpărate, adaosul comercial s-a ridicat şi la 2637%.

Dr. Anca Buliman consideră acuzaţiile care i se aduc injuste. „Îmi doresc să intru şi eu în posesi a raportului comisiei de control a Guvernului. Este foarte simplu să faci astfel de afirmaţii. Consider că concluziile trase sunt ptipite. Este foarte important să se precizeze ce termen de comparaţie s-a luat. Este uşor să spui că un pat de spital ar fi trebui să coste 1.000 de lei şi nu 10.000, fără să ţii cont de caracteristicile pe care le are patul respectiv”, a spus fosta şefă a Spitalului Bagdasar Arseni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult