Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Fosta directoare de cabinet a ministrului Muncii merge la închisoare

Fosta directoare de cabinet a ministrului Muncii merge la închisoare

scris de C.S.
4 afisari

Iuliana Coruţ, fost director de cabinet al ministrului Muncii Mariana Câmpeanu, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Iuliana Coruț, fostul director de cabinet al ministrului Muncii. (foto: pesurse.ro)

Coruţ a fost condamnată şi la un an de închisoare pentru instigare la infracţiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Cele două pedepse au fost contopite, urmând ca fostul director de cabinet al Marianei Câmpeanu să execute, dacă decizia va rămâne definitivă, o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului, la 24 octombrie 2012, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a publicat pe pagina de internet proprie un anunţ pentru organizarea concursului de ocupare a funcţiei de consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcţiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) – Serviciul Evaluare Program.

Concursul era programat să se deruleze în două etape, proba scrisă şi interviu, în zilele de 6 şi 11 decembrie 2012. La acest examen s-au înscris trei candidaţi, printre care şi Paul Cristian Ferchedău, fiul lui Cristiana Bigan, funcţionar public în cadrul unei autorităţi naţionale la data faptelor.

DNA susţine că, pe fondul organizării acestui concurs, ca urmare a intervenţiei Iulianei Coruţ, Paula Mănuceanu, fost consilier la cabinetul ministrului Muncii, ar fi făcut demersuri pentru ca Ferchedău să intre în posesia subiectelor la examenul organizat de minister.

În schimbul intervenţiei pentru fraudarea concursului în favoarea lui Ferchedău, în 24 şi 25 octombrie 2012, Iuliana Coruţ a pretins în nume propriu, de la mama acestuia, sume de bani, bunuri şi alte foloase.

Anchetatorii au mai acuzat-o pe Iuliana Coruţ că, în 6 decembrie 2012, în schimbul înlocuirii lucrării scrise a lui Paul Ferchedău, ar fi pretins de la Cristiana Bigan foloase pentru Paula Mănuceanu, solicitare făcută tot prin intermediul Simonei Dumitriu.

Paula Mănuceanu a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Cristiana Bigan și fiul său, Paul Cristian Ferchedău, au fost condamnați la câte doi ani, cu suspendare.

În 11 februarie 2013, după începerea urmăririi penale în acest dosar, directorul de cabinet al ministrului Muncii Iulia Coruţ a demisionat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult