Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Fostul diplomat Silviu Ionescu cere audierea lui Dan Diaconescu

Fostul diplomat Silviu Ionescu cere audierea lui Dan Diaconescu

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Judecatoria sectorului 3 trebuia sa inceapa dezbaterile, marti, in dosarul in care Silviu Ionescu, fostul insarcinat cu afaceri in Singapore, este judecat pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii. Instanta a discutat insa doar o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Ionescu, dupa ce a constatat ca judecata pe fond nu poate incepe din cauza lipsei procedura cu mai multe parti vatamate din proces.


„Autoritatile din Singapore au mai incercat o data compromiterea mea, tot cu un accident cu fuga de la locul faptei. Timp de o luna de zile am fost deranjat zilnic, pana cand am aflat de la ambasadorul brazilian ca la data si ora accidentului eram de fapt in prezenta altor 80 de ambasadori la o receptie”, a sustinut Ionescu in sala de judecata, citat de Mediafax. El a sustinut ca aceste acuzatii ar fi consecinta faptului ca, in timpul sederii in Singapore, si-ar fi manifestat public, de mai multe ori, dezacordul cu privire la unele masuri ale administratiei singaporeze care, in opinia sa, ar fi fost daunatoare atat pentru Singapore, cat si pentru alte state vecine, refuzand sa faca alte precizari motivand caracterul secret al acestor informatii. Ionescu le-a cerut procurorilor sa-l audieze ca martor pe realizatorul OTV Dan Diaconescu, cel care ar fi facut la randul sau o ancheta legata de acest caz. Ionescu a sustinut ca Diaconescu ar fi afirmat pe postul de televiziune OTV, ca in Singapore si pe internet s-ar fi derulat pentru o perioada scurta o serie de imagini video care l-ar fi aratat pe el in postura soferului masinii care a comis accidentul. Potrivit inregistrarii, Ionescu ar fi fost in masina la momentul producerii accidentului si dupa aceea ar fi iesit din masina cu o sticla de bautura in mana si ar fi inceput sa loveasca victima cu piciorul. Ionescu a contrazis afirmatiile lui Dan Diaconescu conform carora acea caseta ar fi fost retrasa in scurt timp de la postul singaporez de televiziune dupa ce el ar fi oferit o importanta suma de bani patronului respectivului post TV. Instanta va lua o decizie cu privire la cererea de eliberare provizorie a lui Ionescu. in proces a fost acordat un nou termen pentru 6 octombrie.

 

0 comentariu

Viorica Ianc 08-05-2010 - 03:59

Ainur, dupa nume pare tatar sau tigan turc ?
Viena este plina de cersitori tigani din jurul
Pitestiului ! Sau mint, pot fi din alta parte !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult