Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Fostul președinte al CJ Brăila se lăfăie în vila sa de lux

Fostul președinte al CJ Brăila se lăfăie în vila sa de lux

scris de A.P.
13 afisari

Gheorghe Bunea Stancu, fostul președinte al CJ Brăila se va bucura, în continuare, de confortul locuinței sale. Cererea DNA de înlocuire a măsurii de arest la domiciliu, cu cea a arestului preventiv, a fost respinsă de Tribunalul Galați.

Bunea Stancu, singur acasă.

Bunea Stancu, singur acasă.

Alături de Bunea Stancu, au fost reținuti și șeful biroului Achiziții publice din aceeași instituție, Nicolae Moisiu, și vicepreședintele CJ, Florin Mija, ambii acuzați de abuz în serviciu în formă continuată.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2009-2010, Gheorghe Bunea Stancu, ordonator principal de credite, și ceilalți doi inculpați și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achiziții publice, pentru realizarea unor obiective de interes local și județean, organizate de CJ Brăila.

Astfel, modul în care au fost organizate și derulate procedurile de achiziție publică în perioada de referință a condus la situația ca trei societăți comerciale să dețină monopolul lucrărilor licitate de CJ Brăila, fiind practic singurele firme care participă și câștigă contracte pe plan local și județean.

Prejudiciul estimat de DNA se ridică la aproximativ 3 milioane lei. Gheorghe Bunea Stancu și Florin Mija au fost suspendați din funcție.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult