Acasa Top SecretArmata Fostul şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei, urmărit penal

Fostul şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei, urmărit penal

scris de C.S.
573 Afisari

Fostul şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei, colonelul (r) Cristian Bernevig, este urmărit penal de procurorii militari anticorupţie în legătură cu modul în care a dobândit locuinţa de serviciu.

Fostul șef al informațiilor militare, Cristian Bernevig.

Potrivit DNA, alături de acesta sunt urmăriţi penal şi contra-amiralul activ Cătălin Dumistrăcel, generalul în rezervă Neculae Oţelea, recent condamnat definitiv de ICCJ la patru ani de închisoare cu executare în dosarul privind contractul de înstrăinare de tehnică militară scoasă din uz societăţii Tofan Steel, comandorul în rezervă Nicolae Vlăduţiou, comandorul Uce Gigi Cristinel şi comandorul în rezervă Toader Cocârdan.

Sursele judiciare citate spun că aceştia au încălcat ordinele şi normele legale în vigoare, la momentul în care au cumpărat locuinţele de serviciu. Potrivit aceloraşi surse, acuzaţiile din dosar sunt de abuz şi fals, cei urmăriţi penal dobândind fără a avea dreptul locuinţele puse la dispoziţie de Armată.

Într-un alt dosar, fostul ministru al Apărării Corneliu Dobritoiu şi alţi zece generali şi colonei au fost trimişi în judecată tot în legătură cu modul de cumpărare a unor locuinţe de serviciu.

Cătălin Bernevig este autorul unui accident rutier în care au murit cinci persoane – patru civili şi un militar. Accidentul a avut loc în decembrie 1997, când el se afla la conducerea Direcţiei de Informaţii a Armatei. El a fost condamnat de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare, din care a făcut doar câteva luni, datorită unei graţieri colective.

1 comentariu

Mircea 13-02-2014 - 20:12

Neacsuleeeeeee,
Vezi ce ai lasat in urma ? Fa cerere de rechemare, sau cum naiba se numeste, ca e plin in armata de locuri libere. Si sa nu-l uiti si pe Dogaru.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult