Fraudele bancare. Arest preventiv de 29 de zile 10 persoane | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Fraudele bancare. Arest preventiv de 29 de zile pentru 10 persoane

Fraudele bancare. Arest preventiv de 29 de zile pentru 10 persoane

scris de M.A.
4 afisari

Judecătorii Tribunalului Călăraşi au emis mandate de arestare preventivă de 29 de zile pe numele a zece persoane implicate în dosarul fraudelor bancare.

Fraudele bancare. Arest preventiv de 29 de zile pentru 10 persoane (foto:lepetitballon.com)

Un alt lot, format din 24 de persoane, a fost judecat de Tribunalul Bucureşti, şedinţa de judecată încheindu-se sâmbătă la ora 4,00, iar decizia va fi anunţată la ora 20,00. Joi dimineaţă, procurorii DIICOT au efectuat 50 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu (sud) la locuinţele şi societăţile comerciale ce aparţin membrilor unei grupări formate din 48 de persoane, printre care şi angajaţi ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Procurorii au reţinut 33 de persoane, acuzate de înşelăciune şi spălarea banilor, printre acestea aflându-se Claudiu Cercel, vicepreşedinte BRD, şi Florian Dragoş Diaconescu, fost general DIE (Direcţia de Informaţii Externe). În schimb, Aurel Şaramet, suspendat de la conducerea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, va fi cercetat în libertate.

Gruparea era specializată în obţinerea de credite bancare cu documente falsificate, valoarea totală a prejudiciului produs ridicându-se la 22 de milioane de euro.

Potrivit DIICOT, în perioada 2010-2012, membrii grupării, sub coordonarea liderului său, Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substanţiale prin săvârşirea de fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României prin utilizarea unor documente falsificate.

1 comentariu

Tom Cc 04-11-2012 - 09:58

vor fi judecati si vor lua 2 ani cu suspendare !!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult