Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Gabriel Berca, fost ministru de Interne, reținut pentru trafic de influență

Gabriel Berca, fost ministru de Interne, reținut pentru trafic de influență

scris de C.P.
11 afisari

Gabriel Berca, fost consilier prezidenţial şi fost ministru al Internelor, a fost reţinut joi, de DNA Bacău, care îl acuză de trafic de influenţă în perioada 2010-2012, după ce ar fi primit 180.000 de euro de la un om de afaceri, pentru a interveni la membri ai Guvernului să atribuie bani unei primării.

Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii l-au reținut pe Gabriel Berca, senator la data faptei, pentru trafic de influență, urmând ca vineri să fie prezentat Curții de Apel Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Gabriel Berca retinut de dnaPotrivit unui comunicat al DNA, în perioada aprilie 2010 — ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul inculpatului Mihai Banu, a pretins și primit, atât pentru sine cât și pentru formațiunea din care făcea parte, de la un om de afaceri, în mai multe tranșe, suma totală de 185.000 euro pentru ca în calitate de senator și președinte al organizației județene Bacău a unui partid politic să își folosească influența personală pe lângă membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău.

„Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcție, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri în beneficiul unității administrativ-teritoriale”, susțin procurorii.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Fostul ministru de Interne Gabriel Berca, reținut joi de procurorii DNA Bacău, a fost scos încătușat din sediul DNA și dus în arestul Inspectoratului Județean de Poliție. La ieșirea de la DNA, Berca nu a făcut declarații.

Gabriel Berca este cercetat de DNA pentru că, în 2012, printr-un intermediar, ar fi cerut, în tranșe, peste 180.000 euro ca să își folosească influența pe lângă membri ai Guvernului în vederea alocării de fonduri unei primării. In cursul dimineții, la audieri s-a aflat și omul de afaceri Viorel Rusu, cel care este denunțător în dosarul lui Banu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult