Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Gabriel Ispas, director general in Ministerul Educatiei, anchetat de ANI

Gabriel Ispas, director general in Ministerul Educatiei, anchetat de ANI

scris de Ziua Veche
101 afisari

Gabriel Ispas, director general adjunct in Directia Generala Juridica si Control a Ministerului Educatiei, este cercetat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru incompatibilitate cu functia pe care o detine in PSD, pe care a si mentionat-o in declaratia de interese de pe siteul institutiei unde lucreaza, aceea de membru al Consiliului National, ne-au declarat surse oficiale.


 

 

Potrivit Legii 161 din 2003, privind asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, art. 98, alin. (2), „functionarilor publici le este interzis sa fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice si sa exprime sau sa apere in mod public pozitiile unui partid politic”.

Contactat de ziuaveche.ro, Ispas nu a dorit sa faca nicio declaratie, nici despre faptul ca este anchetat de ANI, nici asupra textului de lege.

Presedintele PSD, Victor Ponta, ne-a declarat ca nu stie despre cine este vorba: „Consiliul National al PSD are peste 700 de membri, nu stiu despre cine este vorba si nu pot comenta nimic pe acest subiect”.

Pe langa functiile amintite, Gabriel Ispas este lector la Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”din Bucuresti si la Universitatea Bucuresti. La inceputul anilor 2000, Ispas a fost presedintele Asociatiei Studentilor din Universitatea Bucuresti si al Uniunii Studentilor din Romania, dupa care a devenit consilier personal al premierului PSD Adrian Nastase (2001-2004). Ulterior, beneficiind de sprijinul ministrului Educatiei de atunci – Ecaterina Andronescu, a fost numit director al Agentiei Sociale a Studentilor (ASS). Dupa sesizarea repetata a unor nereguli in ASS, a fost inlaturat, in 2004, de catre Daciana Sarbu, care era presedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret (ANT). A dat in judecata ANT pe motivul nerespectarii Codului Muncii, a castigat in instanta si a fost repus in functie de viitorul presedinte ANT, Karoly Borbely (UDMR).

In 2007, Ispas este numit in fruntea Corpului de Control al Ministerului Educatiei de catre Cristian Adomnitei (PNL). Al doilea mandat de ministru al Ecaterinei Andronescu (PSD) in gaseste pe Ispas in functia de director general adjunct in Directia Generala Juridica si Control a Ministeului Educatiei, pozitie pe care o detine si in prezent, in guvernul PDL.

Saptamanalul Kamikaze a publicat pe 7 aprilie un articol in care anunta incompatibilitatea lui Ispas.

0 comentariu

rata al. 30-04-2010 - 17:56

DAR A ASOCIATILOR ? Ma refer la As.Jilava „89 si d-l. GADINA CONSTANTIN CUM BUBUIE TOATA PRESA ! SPATII URIASE (de cel putin 10 ori peste limita legala.

zeitgeist 30-04-2010 - 23:34

..VINE TIMPUL,E APROAPE,SANGELE FASCISTILOR CAPITALISTO-COMUNISTILOR,RA HAATURILOR FARA DEMNITATE DOAR AHTIATE DUPA BANI VA CURGE IN SANTURI,NU MAI E MULT,NE COM RIDICA SI POLITIILE SI ARMATELE LOR MENITE SA LE APERE LOR VIATA SI SA NE TZINA PE NOI SCLAVII SUB CONTROL NU VOR MAI FI BUNE LA NIMIC! AU SI LINGAII COPII!!! NU-I ASTA PROBLEMA,VOR MURI SI COPII LOR COPII CEFOSILOR NU NUMAI AI NOSTRII,SI VOR MURI SI EI IN GUITZATURI PRELUNGI…HA HA HA MAI ALES NASTASE CE O SA MAI GUITZE POORCUL ALA UMFLAT PLUS ATATZIA ALTZII SI DUPA GATA CU SOCIATATEA DE TIP PIRAMIDAL CU STAPANI SI SCLAVI,TOATA LUMEA LA FEL SI RESURSELE IMPARTZITE EGAL,COMPUTERIZ AT NU PRIN INTERMEDIUL BANILOR ASTIA IMPUTZITZI CU CARE PORCII CONTROLEAZA SCLAVII!!! VA CURGE SANGE MULT IN TOATA LUMEA!!! SI VOM INCEPE CU COPII LOR!!! II VOM ATACA ACOLO UNDE LE PASA,LA BANI CACI NU VOM MAI PLATI TAXE SI IMPOZITE,SA SE DARAME CASTELUL DE NISP CU GUSHATZI JEGOSI HA HA HA,E APROAPE VREMEA… PE CURAND POLITICIENI,BAN CHERI,MILITZIEN I,SOLDATI SI GENERALI…PE CUUUURAAAANDDDD !!!

zeitgîți 01-05-2010 - 00:50

Un descreierat indian bătrîn și idiot face două filme idioate la fel ca și el, și o grămadă de idioți îi suflă în flașnetă. KK-m-aș pe ideologia lui de limbric idiot.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult