Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei George Daniel Tudor, fostul președinte CSA, reținut

George Daniel Tudor, fostul președinte CSA, reținut

scris de A.P.
6 afisari

George Daniel Tudor, fostul președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, a fost reținut joi la procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

George Daniel Tudor, fost vicepreşedinte al ASF

George Daniel Tudor, fost vicepreşedinte al ASF

George Daniel Tudor a fost citat la DNA în cursul dimineții, potrivit unor surse judiciare, în calitate de suspect, într-un dosar de corupție. El ar fi suspectat de luare de mită — aproximativ 300.000 de euro pentru a favoriza banca Carpatica.
„În perioada martie – mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, inculpatul Tudor Daniel George, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, a primit de la administratorul firmei respective (denunțător în cauză), prin intermediul inculpatului Marian Ovidiu, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul controlului să fie unul favorabil omului de afaceri.

Suma de bani amintită mai sus a fost remisă inculpatului Tudor Daniel George în trei tranșe de câte 100.000 euro, o primă tranșă, în mod direct, iar următoarele două tranșe, în mod indirect, prin intermediul soției sale Tudor Doina Anca, senator în Parlamentul României, persoană care cunoștea, la momentul intermedierii sumelor de bani, atât proveniența cât și scopul pentru care erau remise aceste sume de bani.

Inițial, inculpatul Tudor Daniel George a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro.

În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Tudor Daniel George a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății”, a comunicat DNA.

Mâine, Tudor Daniel George va fi prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult