Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Gheorghe Flutur si Sulfina Barbu, la DNA

Gheorghe Flutur si Sulfina Barbu, la DNA

scris de C.S.
16 afisari

Senatorul liberal Gheorghe Flutur s-a prezentat joi dimineață la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune.

ghoerghe_fluturGheorghe Flutur a declarat joi, la sediul DNA, că nu are informații despre finanțarea campaniei electorale a PDL, el fiind audiat în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune.

„Am răspuns la toate întrebările procurorului de caz. Nu cunosc niciun element, nu am cunoștință de această finanțare de care se vorbește, n-am văzut aceste persoane niciodată. Cercetarea este în curs”, a spus Flutur după audieri.

Fostul ministru Sulfina Barbu s-a prezentat joi la DNA pentru a fi audiată în dosarul în care deputatul Elena Udrea este anchetată sub control judiciar pe cauțiune.

Ea va fi audiată în calitate de martor.

Zilele trecute, la DNA s-au prezentat, în legătură cu același dosar, alți foști lideri ai PDL — Vasile Blaga, Ioan Oltean, Anca Boagiu și Adriean Videanu.

În acest dosar, procurorii o acuză pe Elena Udrea de luare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operațiuni financiare incompatibile cu funcția ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile în virtutea funcției, spălare de bani în formă continuată, fals în declarații de avere în formă continuată (cu referire la declarațiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Elena Udrea este acuzată că, în 2010, în calitate de ministru și de persoană cu funcție de conducere în partid, având influență asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

„Pentru a-și exercita influența, (…) la începutul anului 2012, a primit de la același om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD și o creanță de 900.000 de euro pe care una dintre firmele controlate de acesta o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate cu activitate în mass-media”, susțin anchetatorii.

Procurorii mai spun că Elena Udrea s-ar fi folosit de influența pe care o avea ca ministru pentru a cumpăra prin interpuși, sub prețul pieței, o vilă pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult