Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Gheorghe Nichita, reținut de DNA

Gheorghe Nichita, reținut de DNA

scris de C.S.
2 afisari

Primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, a fost reținut, joi noapte de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

foto Agerpres

foto Agerpres

El a fost adus cu mandat, joi, în jurul orei 19,00, la DNA—Structura Centrală pentru a fi audiat, după ce în cursul zilei au fost efectuate timp de mai multe ore percheziții la locuința sa. La sosire, Gheorghe Nichita nu a făcut declarații.

Anterior, a fost reținut și șeful Poliției Locale Iași, Liviu Hliboceanu. Primarul Gheorghe Nichita a fost ridicat joi de la locuința sa. Potrivit avocatului acestuia, Marius Striblea, anchetatorii au găsit în casă doar un laptop, un reportofon și trei stick-uri de memorie.

Procurorii DNA au efectuat joi percheziții la Primăria Iași și la locuința edilului Gheorghe Nichita, dar și în alte locații, într-un dosar ce vizează infracțiuni comise de la începutul anului până în prezent.

Primarul Gheorghe Nichita este cercetat pentru că, abuzând de funcția deținută, ar fi instigat mai mulți polițiști să efectueze supravegheri operative și investigative în cazul unor persoane, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult