Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ghici câte amânari s-au dat în dosarul Patriciu-Rompetrol?

Ghici câte amânari s-au dat în dosarul Patriciu-Rompetrol?

scris de P.C.R.
1 afisari

Procesul în dosarul Rompetrol s-a reluat la Tribunalul Bucureşti după mai bine de cinci ani de la deschiderea sa şi după ce a stat un an la Curtea Constituţională.

Dinu PatriciuReluarea procesului a început cu o nouă amânare, a cincizecea, pentru data de 29 septembrie. În acest dosar, Dinu Patriciu este acuzat, printre altele, de manipulări ale pieţei de capital, delapidare şi spălare de bani.

Judecarea dosarului a fost suspendată în septembrie 2010, după ce Tribunalul Bucureşti a admis o cerere privind sesizarea Curţii Constituţionale.

Ca şi în cazul altor dosare importante, excepţiile de neconstituţionalitate au fost respinse de Curtea Constituţională. La 8 septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea a şapte infracţiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare, dezvăluire de informaţii privilegiate, spălare de bani şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Împreună cu Patriciu au fost trimişi în judecată Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Anghelache. O parte a dosarului se referă la modul în care Rompetrol a preluat o creanţă de 85 milioane de dolari, procurorii susţinând că aceasta trebuia încasată de statul român.

5 comentarii

urbos 14-09-2011 - 15:32

Chiar asa, ce mai face patibularul ala retardat de CartarAscu? Cica incepuse sa-l linga in dos pe Patriciu. Asta dupa ce-l injurase bineinteles.
Ce ti-e si cu limbistii astia imputiti… ce greata!

Pribeagul 17-09-2011 - 01:37

Obosit sau plictisit de nimicnicia momentului, coane Zahario?

Chiar asa,

Daca tot esti pus clarificari privind UE, euro, banci, BNR, afaceri si alti cai verzi pe pereti, ia spune-ne cum se face ca sint considerate dreapate si cinstite actiunile prin care o afacere (Petromidia) cumparata cu 51 mil dolari, vinduta (Rompetrol) cu cca 2.7 mld dolari + 85 mil dolari creante preluate in locul statului roman, ramine datoare statului roman cu cca 600 mil dolari?

Dar vezi, te rugam, fii gentil, nu ne plimba prin balarii. 🙂

urbos 17-09-2011 - 03:39

Tovarasu labuta trista, daca unu ia o intreprindere de la matale, care nu esti in stare de nimic, esti incompetent, duci afacerea de rapa, intreprinderea produce pierderi, si apoi ala o face rentabila, nu-i normal sa scoata si un pret bun pe ea?
Apoi labuta trista, in timp ce ala te-a scapat pe tine, dobitoc congenital, de un lucru care doar te costa, ti-a dat bani pe lucrul ala, a creat locuri de munca, a platit taxe si impozite la buget, si a produs ceva util pentru piata, tu vii sa grohai ca nu-ti convine? Pai tot tie nu-ti convine ma paduche?
Iar datoriile alea, sint datoriile statului, cumparate odata cu rafinaria, adica tot ale tale boule, de pe vremea cand nu erai in stare sa faci nimic. Recupereaza-le de la proprietar, ce treaba are Patriciu?

BULA 17-09-2011 - 09:31

Teoriile astea le-ai invatat la cursurile de seara, facute la subsolul partidului, unde erati instruiti cum sa instrainati toata averea comuna, s-o dati sefilor vostri din strainatate. Speri si tu sa pui ceva la buzunar pentru tine, din ce o sa-ti treaca prin maini.

Pribeagul 17-09-2011 - 20:45

Ptiuuu… ce putoare avem pe aici. Ce rah… !

ZV, trimiteti pe cineva sa facfa curatenie, ca se revarsa haznaua peste el.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult