Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Ghici câte pagini are motivarea Curţii pe revizuirea Constituţiei? (DOCUMENT)

Ghici câte pagini are motivarea Curţii pe revizuirea Constituţiei? (DOCUMENT)

scris de Roland Catalin Pena
1 afisari

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat, miercuri, după şedinţa în care s-a citit motivarea deciziei privind proiectul de revizuire a Constituţiei, că şeful statului poate fie să modifice în sensul cum au propus judecătorii Curţii, fie să trimită Parlamentului propunerea de revizuire împreună cu decizia lor.

 

Curtea Constitutionala

foto: Agerpres

Zegrean a spus că în mod normal Parlamentul trebuie să ţină cont de observaţiile CCR pentru că atunci propunerea devine lege.

“Deciziile CCR conform art. 147 din Constituţie sunt general obligatorii de la data publicării în Monitorul Oficial”, a subliniat şeful CCR, citat de Agerpres.

Despre afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia va solicita Parlamentului ca în noua Constituţie să fie introdus un alt articol care să prevadă că munca este furnizorul de prosperitate primordial pentru individ, Augustin Zegrean a spus că proiectul ar trebui comunicat Parlamentului în formă cu care a fost sesizată CCR.

“Nu ştiu despre ce vorbiţi. Eu nu am văzut când a spus acest lucru. În mod normal trebuie să comunici Parlamentului această formă cu care noi am fost sesizaţi şi decizia noastră”, a arătat el.

Preşedintele CCR a precizat că în Parlament se pot aduce modificări la proiectul de revizuire a Constituţiei,

“Nu-i poate opri nimeni să aducă modificări, pentru că parlamentarii sunt cei care hotărăsc până în final”, a spus Zegrean.

Şeful CCR a precizat că vor corecta în motivare ce s-a propus în şedinţa de miercuri şi că dacă vor reuşi o vor publica dar că la Monitorul Oficial se lucrează până la ora 17,00.

În legătura cu şedinţa de miercuri, Augustin Zegrean a menţionat că a durat mult pentru că motivarea are 85 de pagini şi a fost citită.

VEZI AICI CONŢINUTUL DOCUMENTULUI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult