Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Gigi Becali a scăpat deocamdată de închisoare

Gigi Becali a scăpat deocamdată de închisoare

scris de M.I.
2 afisari

Gigi Becali a fost achitat de ICCJ în dosarul în care acesta era acuzat că i-a sechestrat pe cei hoţi care i-au furat automobilul. Decizia poate fi atacată cu recurs de procurori.
Gigi Becali a fost atacat cu pietre dupa meciul Steaua-DinamoAlături de Gigi Becali au mai fost achitaţi şi ceilalţi coinculpaţi, bodyguarzii lui Becali – Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu -,dar şi Romulus Dumitrescu. Judecătorii l-au condamnat la o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare pe Marcel Popa, angajatul lui Becali, pentru uz fără drept de armă neletală supusă autorizării. Apărătorul lui Gigi Becali a spus, în pledoaria finală, că omul de afaceri doar le-a cerut bodyguarzilor săi să recupereze maşina furată, acesta fiind ‘un îndemn la o activitate licită’ şi că atunci când s-a întâlnit în bar cu părţile vătămate a vorbit frumos cu ele, fără a exista vreo agresiune asupra acestora, transmite Agerpres.
Gigi Becali a fost trimis în judecată pe 16 octombrie 2009 de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru sechestrarea persoanelor care i-ar fi furat autoturismul. Potrivit procurorilor, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, inculpaţii Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu şi Marcel Popa, instigaţi de Gigi Becali, acţionând împreună şi folosind violenţa, au imobilizat trei persoane, pe care le-au transportat, împotriva voinţei lor, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice. De asemenea, inculpaţii i-ar fi obligat pe cei trei să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni. ‘S-a mai reţinut, totodată, faptul că inculpatul Romulus Dumitrescu a acordat sprijin celorlalţi inculpaţi în acţiunea acestora de sechestrare a părţilor vătămate, neluând măsurile legale impuse de calitatea sa de poliţist’, susţin anchetatorii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult