Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Gitenstein: Frunda nu m-a convins ca Basescu se inseala cu legea ANI

Gitenstein: Frunda nu m-a convins ca Basescu se inseala cu legea ANI

scris de Ziua Veche
9 afisari

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, sustine ca noua Lege ANI limiteaza puterile Agentiei mai mult decat cerea decizia Curtii Constitutionale si ca i se pare corecta pozitia sefului statului vizavi de actul normativ, precizand ca senatorul Frunda nu l-a convins ca presedintele se inseala.

„Lupta impotriva coruptiei are o importanta cruciala pentru companiile americane, pentru investitorii straini si pentru intreaga Romanie. Conform celui mai recent sondaj pe care l-am vazut, doar 16% dintre romani sunt multumiti de eforturile guvernului in lupta impotriva coruptiei. Legea, in forma sa actuala, limiteaza puterile ANI mai mult decat solicita decizia Curtii Constitutionale. Pozitia sefului statului vizavi de legea ANI mi s-a parut corecta. Senatorul Frunda mi-a cerut sa ma intalnesc cu el pentru a imi explica de ce presedintele se inseala. Nu a reusit sa ma convinga pe mine, insa i-a convins pe cei mai multi dintre senatori. Sunt dezamagit, mai ales ca stabilirea procedurii de urmat a depins de un singur vot (52-51)”, se arata intr-o declaratie a ambasadorului remisa agentiei Mediafax.

Senatul a adoptat miercuri cu 115 voturi favorabile si doua abtineri, noua forma a Legii ANI, modificata de Comisia juridica dupa cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu.


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult