Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Gunther Krichbaum: Progresele României vor influenţa rezultatul MCV

Gunther Krichbaum: Progresele României vor influenţa rezultatul MCV

scris de A.B.
12 afisari

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, a declarat că progresele României în domeniul justiţiei vor influenţa rezultatul în cadrul MCV şi al următorului raport al CE.

Gunther-KrichbaumMinistrul Justiţiei Cătălin Predoiu s-a întâlnit cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, cei doi oficiali discutând despre progresele înregistrate de România în ceea ce priveşte reforma Justiţiei şi lupta împotriva corupţiei.

„Mă bucur să aflu că România a înregistrat progrese remarcabile în domeniul Justiţiei şi în lupta împotriva corupţiei. Aceste progrese, precum şi Noua Strategie Anticorupţie promovată de ministrul Cătălin Predoiu reprezintă un semnal pozitiv care, cu siguranţă, va influenţa rezultatul în cadrul MCV şi al următorului raport al Comisiei Europene”, a subliniat oficialul german.

Consecinţele pozitive ale acestor progrese se vor reflecta, pe de o parte, asupra societăţii civile, iar pe de altă parte asupra investitorilor străini, securitatea fiind unul dintre aspectele cel mai des invocate de companiile germane atunci când se referă la condiţii prielnice pentru investiţii directe în România.

Germania va sprijini în continuare cooperarea cu România în domeniul Justiţiei, a declarat Gunther Krichbaum în cadrul întâlnirii.

Potrivit ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, cooperarea cu germania reprezintă un factor cheie al reformei şi un important aspect al cooperării în domeniul Justiţiei.

„Ne aflăm într-un stadiu ireversibil al reformelor şi avem obligaţia de a continua pe acest drum, nu numai pentru un viitor mai bun, dar şi pentru eforturile conjugate din ultimii ani în sistemul judiciar, Parlament, Guvern şi societate civilă. Este un lucru pozitiv faptul că astăzi, în Senat, atât Coaliţia, cât şi Opoziţia au votat împreună în favoarea măsurilor necesare pentru respectarea angajamentelor României în cadrul MCV„, a declarat, pentru Mediafax, Cătălin Predoiu.

1 comentariu

Mirica Bogdan 03-04-2012 - 13:05

„progrese sustenabile şi ireversibile în combaterea corupţiei şi a crimei organizate” deci daca dam si noi o condamanre a astora smecheriilor astora luma shenghen adica ute asa ara chestiunea http://www.euranet.eu/rum/Programul/Programe-in-romaneste/Olanda-considera-raportul-MCV-un-pas-inainte deci cu tovarasii inaite ca mai este o ora si mergem mai departe spre zari din alea Oceanice temeperat continenetale 1 ora nu greu ganditi si si vi justitia Predoiule stitu cu creieru nu cu altceva adica cu ce aia intre picioare.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult