Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Guvernul a adoptat Strategia Naţională Anticorupţie

Guvernul a adoptat Strategia Naţională Anticorupţie

scris de Marius Bâtcă
4 afisari

Executivul a adoptat, marţi, în şedinţa de Guvern, Strategia Naţională Anticorupţie 2012-2015. Documentul vizează stablitatea cadrului legislativ anticorupţie şi asigură implementarea recomandărilor făcute de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

guvernMinistrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, la finalul şedinţei, că prin acest instrument se urmăreşte combaterea corupţiei din instituţiile publice, cu accent pe prevenţia şi educaţia tuturor celor care funcţionează în aceste instituţii. De asemenea, a continuat Predoiu, prin această strategie, Guvernul propune si simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentare.

În acelaşi sens, Executivul propune şi semnarea de către coaliţia aflată la putere a unei declaraţii politice pentru aplicarea strategiei. Declaraţia politică va fi transmisă Parlamentului în vederea asumării ei. Strategia se află în dezbatere publică din septembrie 2011.

1 comentariu

digital 20-03-2012 - 20:15

cu tot respectul pt. autor,dar cred că mai corect era:”Guvernul a avortat Strategia Naţională Anticorupţie”!
ce comici sunt,ăștia….!
dacă n-ar fi de plâns!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult