Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Hackerul român Guccifer, inculpat pentru că a spart e-mailul familiei Bush

Hackerul român Guccifer, inculpat pentru că a spart e-mailul familiei Bush

scris de C.F.V.
12 afisari

Un român a fost inculpat pentru că a spart conturile de e-mail ale unor personalităţi celebre, între care un membru al familiei foştilor preşedinţi Bush.

Lehel Lazăr

Lehel Lazăr, hackerul român Guccifer

Departamentul american al Justiţiei a anunţat că Lehel Lazăr, în vârstă de 42 de ani, cunoscut sub pseudonimul „Guccifer„, a fost inculpat pentru fraudă online, acces neautorizat la calculatoare securizate, furt de identitate în formă agravată şi obstrucţionarea justiţiei.

Bărbatul ispăşeşte deja o pedeapsă de şapte ani de închisoare în România, unde a fost arestat în ianuarie şi condamnat pentru că a piratat conturile de e-mail ale unor oficiali din ţară, între care cel al directorului SRI.

Inculparea din Statele Unite intervine la un an de la deschiderea unei anchete în urma descoperirii unor breşe în conturile de e-mail ale mai multor membri ai familiei Bush.

Potrivit site-ului The Smoking Gun, hackerul a publicat fotografii personale şi e-mailuri private aparţinând foştilor preşedinţi şi apropiaţilor lor.

Hackerul a intereceptat imagini trimise de George W. Bush surorii sale, reprezentând tablouri pe care le-a pictat, între care un autoportret în care apare făcând duş. Lazăr a intrat în căsuţele de e-mail şi conturile de reţele de socializare ale unor victime celebre, printre care un membru al familiei celor doi foşti preşedinţi, un fost ministru şi mai mulţi consilieri de rang înalt”, a precizat Departamentul Justiţiei.

3 comentarii

BULA 13-06-2014 - 09:21

E mare greseala sa-i pedepseasca atat de aspru pe teribilistii ca acest Guccifer. Mai bine ii dadeau afara din serviciu pe incompetentii care au conceput programele de calculator prin care se comunica pe net.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-06-2014 - 13:23

GRESEALA .domnilor !
Guccifer trebuie …folosit in interesul ROMANIEI !
Lucifer trebuie …condamnat in interesul ROMANIEI !

CONGO 13-06-2014 - 13:26

corect!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult