Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Horea Uioreanu a recunoscut că a luat mită

Horea Uioreanu a recunoscut că a luat mită

scris de C.S.
10 afisari

Presedintele suspendat al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a recunoscut ca a primit peste 20.000 de euro mita de la omul de afaceri Ioan Bene, pe care sa ii folosească „în scopuri electorale”, potrivit motivării hotararii de arestare preventiva a magistratilor Curtii de Apel Cluj.

Horea Uioreanu a recunoscut că a luat mită.

„Acuzele privind luarea de mita de la inculpatul P. (Vasile Pogacean – n.red.) sunt reale numai sub un singur aspect, adica faptul ca am primit suma de 20.000 de lei in timp ce ne aflam la o nunta in G.H., insa fac precizarea ca respectiva suma mi-a fost data pentru a o folosi in scopuri electorale si nu pentru anumite facilitati.

Legat de cel de-al doilea capat de acuzare arat ca corespunde faptului ca am luat in cateva randuri bani de la inculpatul B. (Ioan Bene – n.red.), de 1, 2, 3 ori, dintre care imi amintesc suma de 100.000 de lei, primita la finele anului 2012 si inca de doua ori sume mai mici, insa nu-mi amintesc data exacta. Precizez ca eu nu am conditionat primirea acestor sume, ca ele mi-au fost avansate doar pentru a le folosi in scopuri electorale si pentru aceasta eu nu am facut inculpatului niciun fel de servicii de natura profesionala”, a declarat Uioreanu, potrivit motivarii magistratilor, scrie Vocea Transilvaniei.

De asemenea, omul de afaceri Ioan Bene a recunoscut ca i-a dat bani lui Horea Uioreanu de mai multe ori: „Arat ca nu am tinut nicio evidenta a sumelor pe care i le-am platit lui U.H.D. (Horea Uioreanu – n.red.), insa apreciez ca in total i-am remis acestuia undeva la 50.000 de euro sau poate chiar mai mult”.

„Mai vreau sa precizez ca dupa fiecare remitere de bani aveam o perioada de liniste si buna relatie profesionala dupa care era urmata de o noua solicitare de remitere de bani si eventuale boicoturi sau presiuni in derularea investitiilor si a contractelor ce le aveam cu institutia judeteana”, a precizat Ioan Bene.

Ulterior, omul de afaceri i-a declarat judecatorului de drepturi si libertati ca „este real ca in mai multe transe am dat inculpatului U. suma de 278.000 de lei, insa arat ca am facut acest lucru la cererea inculpatului de a folosi aceasta suma pentru partid, in scopuri electorale”.

„In cuprinsul aceleiasi declaratii inculpatul a aratat ca inculpatul U. nu l-a conditionat niciodata, insa s-a simtit constrans, deoarece presedintele Consiliului Judetean era factor de decizie, iar el se temea ca in cazul in care nu va da curs solicitarii va avea diferite piedici in alocarea sumelor de bani”, se mai arata in motivarea magistratilor Curtii de Apel Cluj.

Presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi, in urma deciziei Curtii de Apel Cluj. Horea Uioreanu urmeaza sa fie suspendat din functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj, printr-un ordin al prefectului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult