Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei Horia Georgescu, şeful Agenției Naționale de Integritate, adus cu mandat la DNA

Horia Georgescu, şeful Agenției Naționale de Integritate, adus cu mandat la DNA

scris de P.C.R.
7 afisari

Șeful Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, a fost adus cu mandat luni la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat de procurori.

Horia Georgescu, şeful ANI, adus cu mandat la DNA

Horia Georgescu, şeful ANI, adus cu mandat la DNA

El este audiat în legătură cu Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților. La intrare, șeful ANI nu a făcut declarații. Potrivit surselor, prezența sa la DNA are legătură cu o sesizare ANRP după cazul Bica I. Horia Georgescu a fost membru, până în 2010, în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Horia Georgescu, în vârstă de 38 de ani, este preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate din aprilie 2012.

În perioada 15 august 1993 – 1 mai 2004, Georgescu a fost consilier la SC Imperial SRL Braşov. Din mai 2004 până în martie 2007, Geogescu a lucrat ca specialist în investigaţii financiare în domeniul protecţiei intereselor financiare ale Uniunii Europene la Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie. Ulterior, Horia Georgescu a fost consilier asistent personal Cabinet secretar de stat – preşedinte la Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

În perioada mai-iulie 2007, Georgescu a fost consilier personal al ministrului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, apoi a devenit consilierul ministrului Justiţiei (iulie 2007 – noiembrie 2008). Totodată, din aprilie până în noiembrie 2008 a fost consilier al ministrului – detaşat cu atribuţii de secretar general la Agenţia Naţională de Integritate.

Începând din noiembrie 2008 şi până în aprilie 2012, Horia Georgescu a fost secretar general al ANI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult