Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ÎCCJ: Arpad Paszkany, achitat definitiv în dosarul Gazeta

ÎCCJ: Arpad Paszkany, achitat definitiv în dosarul Gazeta

scris de A.B.
0 afisari

Patronul echipei de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), după ce a respins recursul procurorilor DIICOT împotriva deciziei instanţei inferioare în dosarul “Gazeta”. El este acuzat de şantaj şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

arpad_paszkany

foto: sport365.ro

Anul trecut, în luna martie, omul de afaceri Arpad Paszkany a fost achitat de Curtea de Apel Cluj, care a menţinut decizia instanţei de fond.

”Curtea de Apel Cluj a hotărât respingerea apelului declarat de DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, împotriva hotărârii Tribunalului Cluj prin care inculpatul Paszkany a fost achitat în 16 aprilie 2010 pentru infracţiunile de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi şantaj”, declara pe atunci Claudia Ilieş, purtătorul de cuvânt al CA Cluj.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Cluj l-au trimis în judecată, pe 30 iulie 2009, pe patronul echipei de fotbal CFR Cluj, în dosarul ”Gazeta”.

La acea dată, DIICOT preciza întrâun comunicat că procurorii au reţinut că, în perioada 2004-2006, Paszkany a susţinut financiar un grup infracţional, condus de Man Liviu Aurel, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor aparţinând trustului ‘‘Gazeta”, cunoscând componenţa grupului şi modul de operare, şi a folosit publicaţiile acestuia în interes personal sau al societăţilor sale

Astfel, el a orchestrat şantajul exercitat de membrii grupului, respectiv pentru a determina societăţile concurente să facă sau să nu facă anumite activităţi, să renunţe la participarea la licitaţii sau să încheie contracte în scopul de a obţine foloase materiale în scop ilicit.

„În plus, în perioada ianuarie – noiembrie 2006, inculpatul a determinat o campanie denigratoare prin intermediul publicaţiilor trustului “Gazeta” la adresa părţii vătămate Iulian Dascălu, reprezentantul Iulius Grup Iaşi, pe care a şi constrâns-o prin ameninţări să-i cedeze, pentru suma derizorie de 10.000 euro, o suprafaţă de teren de 13.974 metri pătraţi situată în municipiul Cluj-Napoca, a cărei valoare de circulaţie era de 400.000 euro”, se arată în comunicatul DIICOT.

Tot pe 30 iulie, jurnalistul Liviu Man, cercetat în dosarul “Gazeta”, spunea că trimiterea în judecată a omului de afaceri Arpad Paszkany, patronul clubului de fotbal CFR Cluj, are conotaţii politice şi că ţine de războiul dintre PSD şi PD-L.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult