Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ÎCCJ: Complicele deputatului PDL Trăşculescu, arestat preventiv

ÎCCJ: Complicele deputatului PDL Trăşculescu, arestat preventiv

scris de Z.V.
11 afisari

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, luni, 12 noiembrie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Marian-Valeriu Calotă, inculpat în dosarul deputatului Alin Trăşculescu.

ÎCCJ : Complicele deputatului PDL Trăşculescu, arestat preventiv (foto:membricsm.ro)

Instanţa Supremă a admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui Marian Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, el fiind reţinut pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată (5 acte materiale), şantaj comis în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată (4 acte materiale). Potirivit Agerpres, decizia ÎCCJ nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Avocatul lui Calotă, Ion Panaitescu, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că banii primiţi de clientul său erau datoraţi ca urmare a unui contract existent între el şi denunţător. Apărătorul lui Calotă a mai arătat că în mod uzual remiterile de bani se făceau prin servicii bancare, fiind suspectă de această dată dorinţa denunţătorului de a-i remite bani lui Calotă „într-un plic”. Deputatul PDL Alin Trăşculescu, cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui de procurorii anticorupţie.

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 12-11-2012 - 13:00

OH ce VESTE …MINUNATA ! De la VIFLAIM se arata ! La MARINA calareatza, kapitan un SOBOLAN ! Noah , amu-i momenthu ! AMU ,ni -IAKa !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult