Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ICCJ: Ioana Maria Vlas a vrut sa se imbogateasca de pe urma FNI

ICCJ: Ioana Maria Vlas a vrut sa se imbogateasca de pe urma FNI

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie afirma, in motivarea sentintei din dosarul privind prabusirea Fondului National de Investitii, ca Ioana Maria Vlas a vrut sa se imbogateasca de pe urma Fondului National de Investitii.


„Referitor la infractiunea de inselaciune, s-a retinut ca inculpata, in calitate de presedinte si director general al SC Sov Invest SA, a indus si mentinut in eroare partile civile, prin prezentarea unei situatii financiare nereale cu privire la Fondul National de Investitii, in scopul obtinerii unor beneficii materiale injuste, producandu-le acestora o paguba, care a fost apreciata la valoarea de 3.944.641.077.660 lei”, se arata in motivarea instantei.

Potrivit Agerpres, documentul, care cuprinde peste 540.000 de cuvinte, a aparut dupa circa un an si trei luni de la pronuntarea deciziei prin care Ioana Maria Vlas a fost condamnata definitiv la 10 ani de inchisoare pentru inselaciune.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, pe 4 iunie 2009, mentinerea pedepsei de 10 ani de inchisoare cu executare pentru Ioana Maria Vlas, in dosarul privind prabusirea Fondului National de Investitii (FNI).

Instanta suprema a stabilit ca AVAS nu este parte responsabila civilmente in proces, astfel ca nu institutia este obligata sa ii despaguneasca pe investitorii FNI.

Judecatorii au casat, in parte, decizia Curtii de Apel Bucuresti (CAB), constatand gresita achitare a inculpatului Andrei Marius pentru complicitate la inselaciune, precum si a altor inculpati din dosar.

Fostul administrator al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, a solicitat, pe 13 aprilie 2009, micsorarea pedepsei pe care i-a dat-o Curtea de Apel Bucuresti, si nu achitarea, asa cum a procedat la infatisarile anterioare.

Ioana Maria Vlas a recunoscut ca este vinovata de abuz in serviciu, insa a sustinut ca a fost constransa moral sa actioneze in acest mod, ca administrator al SOV Invest.

Curtea de Apel Bucuresti a condamnat-o, pe 18 iunie 2008, pe Ioana Maria Vlas la zece ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma continuata, in dosarul privind prabusirea FNI. Ioana Maria Vlas a mai primit doua pedepse de cate cinci ani inchisoare pentru abuz in serviciu. Decizia a fost atacata cu recurs la ICCJ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult