Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE: Voicu ramane o luna in arest

UPDATE: Voicu ramane o luna in arest

scris de Ziua Veche
2 afisari

UPDATE 19.40: Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au hotarat, vineri, sa prelungeasca mandatul de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu. Astfel, acesta va ramane in arest inca 30 de zile.


——————-

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) iau in discutie, vineri, propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de prelungire a mandatului de arestare preventiva a senatorului Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta, transmite Agerpres. Senatorul Catalin Voicu a ramas in arest preventiv, dupa ce completul de noua judecatori al ICCJ a respins, pe 2 aprilie, recursul la decizia anterioara a instantei supreme de emitere a unui mandat de arestare pe 30 de zile.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, pe 30 martie, emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Voicu.
in rezolutiile de incepere a urmaririi penale si in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, procurorii DNA au retinut ca, in perioada iulie-septembrie 2009, Catalin Voicu, prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator, ar fi primit de la un om de afaceri, in doua transe, sumele de 250.000 lei (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.
In luna august 2009, Catalin Voicu ar fi pretins si primit de la un alt om de afaceri suma de 119.000 lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte de natura penala.
DNA sustine ca senatorul Catalin Voicu ar fi pretins unei persoane foloase patrimoniale constand in facilitarea obtinerii pentru firme aflate in sfera sa de interes a unor contracte de achizitii publice la autoritati contractante din judetul Constanta.
La data de 10 decembrie 2009, fata de Catalin Voicu s-a dispus urmarirea penala, iar la data de 11 decembrie 2009 s-a pus in miscare actiunea penala sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de trafic de influenta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult