Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ÎCCJ: Mihail Boldea rămâne în arest preventiv

ÎCCJ: Mihail Boldea rămâne în arest preventiv

scris de A.B.
2 afisari

Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a respins luni recursul deputatului Mihail Boldea la decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile dispusă de instanţa inferioară. Decizia este definitivă.

Mihail BoldeaMihail Boldea le-a arătat, pas cu pas, judecătorilor de la Înaltea Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) timp de patru ore, care a fost situaţia în fiecare acuzaţie care i se aduce privind cele nouă imobile pe care le-ar fi dobândit ilegal.

„Nu mă consider vinovat şi nu am determinat pe nimeni să întocmească un act. Niciodată nu s-a pus problema vreunei hotărâri judecătoreşti false. Nu am dobândit proprietate asupra niciunuia din cele nouă imobile despre care se vorbeşte. În plus, pentru o serie dintre acţiunile de care sunt acuzat a intervenit termenul de prescripţie”, a susţinut pentru Agerpres Mihail Boldea.

ÎCCJ a confirmat pe 27 martie mandatul de arestare, emis în lipsă, pentru deputatul Mihail Boldea.

Potrivit minutei deciziei de confirmare a mandatului de arestare din 22 martie, acesta a fost pus în executare pe o perioadă de 30 de zile, de pe data de 27 martie până pe 25 aprilie.

Magistraţii ÎCCJ au decis, pe 22 martie, emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Mihail Boldea.

Deputatul este acuzat că este liderul unui grup infracţional care se ocupa cu înşelăciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro. Pe 17 martie, el a părăsit teritoriul României cu o maşină şi în ziua următoare a ajuns în Turcia, de unde a luat un avion spre Kenya.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult