Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ÎCCJ: Omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat la închisoare

ÎCCJ: Omul de afaceri Ilie Carabulea, condamnat la închisoare

scris de M.A.
2 afisari

Omul de afaceri din domeniul transporturilor Ilie Carabulea, procurorul Florin Apostu, din Sibiu, şi fostul ofiţer SRI Tiberiu Popescu au primit condamnări definitive cu închisoarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

simbol justitieFostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu Florin Apostu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, iar omul de afaceri Ilie Carabulea, asociat şi administrator al societăţilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, la un an şi şase luni de închisoare. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Tiberiu Popescu, ofiţer activ în cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii Sibiu la acea vreme, la doi şi şase luni de închisoare, Sebastian Cârstea, director la Liceul Carol I din Sibiu, şi soţia acestuia, Mihalea Izabela Cârstea, la un an şi două luni de închisoare, iar Nicolae Boţa a fost achitat, aplicându-i-se o amendă administrativă de 1.000 lei.

Florin Apostu şi Tiberiu Narcis Popescu au fost deferiţi justiţiei pentru mită, trafic de influenţă, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, favorizarea infractorului, Ilie Carabulea – pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, soţii Cârstea – fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infracţiunea de dare de mită, iar Nicolae Boţa – pentru dare de mită.

Potrivit unui comunicat remis, joi, Agerpres, omul de afaceri Ilie Carabulea a demisionat din funcţiile de preşedinte şi membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Carpatica,. Potrivit sursei citate, membrii Consiliului de Supraveghere l-au ales în funcţia de preşedinte pe Nicolae Petria, urmând a fi convocată ulterior Adunarea Generală a Acţionarilor pentru completarea componenţei Consiliului de Supraveghere a Băncii Comerciale Carpatica.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult