Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei ÎCCJ: Paula Iacob a colaborat cu Securitatea

ÎCCJ: Paula Iacob a colaborat cu Securitatea

scris de A.B.
20 afisari

Paula Iacob a colaborat cu Securitatea, a decis definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a respins recursul acesteia faţă de decizia de anul trecut a Curţii de Apel Bucureşti (CAB).

iacob

foto: stiri.com.ro

CNSAS a constatat, în mai 2009, că Paula Iacob, fost avocat al familiei Ceauşescu, a colaborat cu fosta poliţie politică, constatare făcută în urma verificărilor din în 2009 în contextul candidaturii acesteia pentru Parlament. Colegiul a sesizat instanţa CAB în 11 iulie 2009, iar în 15 martie 2011, CAB a admis acţiunea CNSAS, constatând că Paula Iacob a colaborat cu fosta Securitate. Decizia a fost contestată de Paula Iacob la instanţa supremă, dosarul fiind înregistrat în 24 august 2011. Paula Iacob declara că a fost urmărită sistematic de organele fostei securităţi şi că ea nu a colaborat niciodată cu acestea într-un mod onest şi sincer, cu atât mai mult nu a furnizat date despre familie sau prieteni. Ea preciza că nu pune preţ pe o decizie care nu este definitivă în acest caz, precizând că a atacat soluţia Curţii de Apel cu recurs la instanţa supremă. De asemenea, Iacob susţinea că această decizie nu este nici prima nici ultima greşeală a unei instanţe, arătând că în procesul de la Curtea de Apel Bucureşti nu i-a fost încuviinţată o probă semnificativă, respectiv aceea cu martori. Avocatul spunea că ar fi dorit ca instanţa să-i audieze pe cei despre care se spune că ar fi oferit informaţii fostei Securităţi. Totodată, Paula Iacob preciza că toate cunoştinţele ei ar fi ştiut despre aşa-zisa ei colaborare cu Securitatea, despre care arăta că nu a fost niciodată una „onestă şi sinceră”. Iacob mai spunea că, la rândul lor, ofiţerii Securităţii încercau să o conducă pe piste eronate.Ea a arătat că în permanenţă casa, corespondenţa şi cunoştinţele i-au fost urmărite şi că, în final, a fost scoasă din circuitul colaboratorilor, tocmai din motivul lipsei de sinceritate al informărilor.

6 comentarii

BULA 14-06-2012 - 02:07

Eu nu inteleg de ce sunt persecutati informatorii si de ofiterii de secu nu se ating. Ba mai mult, copiii generalilor de secu cunt ofiteri in SRI. Sa fie vorba de o intelegere intre CIA si serviciile de securitate din Europa de Est, in sensul ca securistii au permis transformarea acestor tari in colonii ale SUA, iar americanii s-au angajat sa ii lase pe securisti cu privilegiile lor ?

ciu huhu 14-06-2012 - 09:47

Fostii securisti nu-s persecutati pentru pentru cai ei conduc Romania.

Romeo2110 14-06-2012 - 07:39

Iuda Iscareoteanul este cel mai blamat om di Evanghelie.
Alaturi de farisei, Irod, Pilat, asupritorii romani bine inteles.

S-a lepadat de dragostea de aproapele pentru 30 de arginti.

jan dinu 14-06-2012 - 08:31

Voi nu vedeti ca -frau -seamna cu Marlene Dietrich…
shi a vrut chiar s-a joace rolul ca amanta lui Hitler ….!
Daca shi-aducea shi cu Helen C putin machiata chiar
astazi ar putea juca rolul …ca ea are talent in toate felurile …!
JD-USA

ciu huhu 14-06-2012 - 09:50

Normal ca jidoavca asta a colaborat cu Securitatea care a fost infintata si condusa de evreii ei.

digital 15-06-2012 - 08:46

ei,a crăpat pe dreq!
proștii nu creapă doar se târâie pe Pământ!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult