Acasa Actualitate-InternaInvestigatiiLumea justitiei UPDATE: Catalin Voicu isi petrece Pastele in arest

UPDATE: Catalin Voicu isi petrece Pastele in arest

scris de Ziua Veche
3 afisari

 .

UPDATE 14.55: Senatorul Catalin Voicu va ramane inca 27 de zile in arest, dupa ce completul de 9 judecatori a respins, in Vinerea Mare, recursul declarat de acesta in dosarul in care este acuzat de mai multe fapte de coruptie. Decizia de azi e definitiva. Senatorul va ramane incarcerat, daca nu se va cere inlocuirea masurii arestarii preventive sau eliberarea provizorie sub control judiciar, solicitari care sa fie si acceptate de o instanta. Voicu a ajuns la aceasta ora la Spitalul penitenciarului Jilava, unde va fi tinut sub control cu diagnosticul de anxietate depresiva, hipertensiune arteriala si alte afectiuni cardiace.


Actele medicale depuse n-au avut sorti de izbanda

 

 

La Inalta Curte, Voicu a fost adus vineri cu o Salvare dotata cu aer conditionat si utilata pentru a i se acorda primul ajutor. Pe lista de sedinta, inaintea dosarului lui Voicu, s-a mai aflat o cauza anticoruptie, cea a lotului Surupaceanu, in care au fost audiati martori si s-a dat termen.

Dupa ce jurnalistii au fost dati afara, pentru ca avocatul apararii, Dinu Mihai, a solicitat ”chestiunea prealabila” amintita de presedintele completului, Anton Pandrea, adica sedinta secreta, ziuaveche.ro a aflat ca, de fapt, la audiere, senatorul nu a zis nimic legat de siguranta nationala sau amanunte ce ar fi trebuit sa fie clasificate opiniei publice.

Conform aparatorului acestuia, Voicu a sustinut ca e nevinovat si nu a dat vreun detaliu referitor la posibilele fapte de care este acuzat de procurorii anticoruptie.

Aparatorul a depus la dosar si acte medicale, dupa cum suna declaratia acestuia data pentru ziuaveche.ro, dar ele nu au cantarit cu luarea deciziei de catre magistratii Inaltei Curti. Avocatul Dinu Mihai ne-a mai spus ca procurorul de sedinta de la DNA a motivat aceleasi lucruri de la prima judecare a cererii de arestare preventiva, axandu-se pe cel de-al doilea temei, si anume, zadarnicirea anchetei. La baza aliniatului b al articolului 148 Cod procedura penala, a stat stenograma discutiei din decembrie pe care a avut-o senatorul cu finul sau, caruia ii cerea sa vina la Bucuresti cu banii ”imprumutati” de Voicu de la afaceristul Costel Casuneanu.

”Ma intreb de ce, din decembrie pana acum, procurorii de la DNA nu au considerat ca domnul senator zadarniceste ancheta sau ca ar incerca sa o influenteze si, brusc, dupa trei luni, au ajuns la aceasta concluzie. Asta e intrebarea la care nu am primit pana acum nici un raspuns!”

UPDATE 13.07:  Completul de noua judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul lui Catalin Voicu. In consecinta, acesta isi va petrece Pastele in arest. 

——-

Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput vineri sa judece recursul inaintat de Catalin Voicu privind masura arestarii preventive. Avocatul lui Catalin Voicu a solicitat, in baza art 290, alin 2, Cod precedura penala, ca sedinta sa fie declarat inchisa, motivand „presiunea mediatica devastatore asupra clientului sau si a familiei sale”. Procurorul de sedinta nu s-a opus solicitarii. Compltetul este prezidat de Anton Pandrea, seful Sectiei penale si membru al CSM. Ceilalti judecatori desemnati sunt: Traian Gherasim, Victor Camenita Pasca, Niculina Alexandru, Angela Dragne, Nela Petrisor, Adriana Chioseaua, Ionel Barba si Ionut Matei. Initial, din complet trebuia sa faca parte si Mona Pivniceru, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), dar magistratul a depus o cerere de abtinere. Ea a fost inlocuita de Ionut Matei.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult